Politieberichten Van: Maandag 15 Januari 07.00 uur t/m Dinsdag 16 Januari 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Joure: politie zoekt getuigen van vernieling autoDe politie zoekt getuigen van de vernieling van een auto. Op zaterdagmiddag omstreeks 14.15 uur werd op het parkeerterrein aan de Sinnebouren een grijze Opel Zafira bekrast met een scherp voorwerp. De 56-jarige eigenaresse uit Scharsterbrug deed aangifte. De politie komt graag in contact met getuigen van deze vernieling. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844. 

Drachten: diefstal koperleidingenDe politie stelt een nader onderzoek in naar de diefstal van een grote hoeveelheid koperen leidingen uit een school aan de Torenstraat. Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend werden er op meerdere plaatsen in de school water- en stroomleidingen weggenomen. Ook werd er een hoofdkabel doorgeknipt en vervolgens weggenomen. Een 39-jarige inwoner van IJsselmuiden deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in sportcomplexDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een sportcomplex aan de Heliconweg. Tussen zondagavond en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een raam. In een kantoor werd een kluis opengebroken, waaruit een bedrag van enkele honderden euro’s werd weggenomen. Een 26-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Sneek: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Edisonstraat. Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit het magazijn werden onder andere een flatscreen en enkele autoradio’s weggenomen. Namens het bedrijf deed een 53-jarige inwoner van Scharnegoutum aangifte.

Lippenhuizen: bromfietser gewond na aanrijdingDe politie heeft maandagochtend hulp verleend bij een aanrijding op de Trijehoek, waarbij een 17-jarige bromfietser uit Drachten gewond raakte. De jongen dacht dat hij nog net voor een naderende auto de kruising kon oversteken. Hij schatte de afstand echter verkeerd in. De 27-jarige automobiliste uit Gorredijk raakte de achterzijde van de bromfiets, waardoor de Drachtster ten val kwam. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.

Leeuwarden: verkeerscontroleStudenten van de politieacademie in Leeuwarden hebben maandag een verkeerscontrole achter het FEC gehouden in het kader van de lessen “Complexe Verkeerscontroles.” Hierin krijgen ze veel theorie. Om het geleerde in de praktijk te brengen is maandag een praktijkdag georganiseerd. De resultaten zijn als volgt: 11 x losse lading (dus niet vastgezet met spanbanden, touwen, kleden), 1 x geen keuringsbewijs bij zich hebben, 2 x geen APK keuring, 4 x geen rijbewijs bij zich, 2 x geen kentekenbewijs bij zich, 1 x scheur in voorruit, 2 x geen hulpkoppeling, 8 x mistachterlicht kapot of niet aanwezig, 1 x mobiel bellen, 3 x lekke uitlaat, 1 x geen dop op benzinetank – er was een sok ingestopt, 11 x gordel, 1 x losbreekreminrichting, 1 x scherpe delen, 1 x geen kentekenplaat op aanhangwagen, 1 x defecte verlichting op aanhangwagen en eenmaal een kapotte buitenspiegel.

Buitenpost: man aangehouden na het niet willen tonen van een legitimatiebewijsDe politie heeft maandagmiddag op het Stationsplein een 51-jarige inwoner van Buitenpost aangehouden. Een conducteur had de politie gebeld omdat de man niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs en geen legitimatie wilde tonen. Toen de agenten de man om zijn naam vroegen weigerde hij deze te geven. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd de identiteit van de inwoner van Buitenpost vastgesteld. Na verhoor en een proces-verbaal mocht hij het politiebureau verlaten.

Burgum: fietser gewond na aanrijdingDe politie heeft maandagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de Burgemeester Steenhuisenlaan, waarbij een 41-jarige fietser uit Burgum gewond raakte. Een 38-jarige automobilist uit Burgum verleende de fietser geen voorrang. Ondanks krachtig remmen kon hij een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer kwam ten val en werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Oosterbierum: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Konkelswei. Maandagavond kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit de woning werd onder andere een geldbedrag weggenomen. De 58-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Franeker: mannen aangehouden na bezit drugsDe politie heeft maandagavond op de Jan Piebengastrjitte drie mannen van 16, 33 en 35 jaar uit Franeker aangehouden op verdenking van het bezit van hard- en softdrugs. De drie werden op grond van de Opiumwet gefouilleerd. De 16-jarige Franeker bleek een zakje met wit poeder bij zich te hebben. Ook bij de 35-jarige Franeker werd wit poeder aangetroffen in een wikkel. De 33-jarige Franeker was in het bezit van een kleine hoeveelheid weed. De drugs werd in beslaggenomen en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: inbraak in ziekenhuisDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een ziekenhuis aan de Bolswarderbaan. Maandagavond werd een deur van een opslagruimte geforceerd, waarna een beamer en enkele laptops werden weggenomen. Namens de zorginstelling deed een 48-jarige inwoner van Sneek aangifte.

 

112Fryslan