Fryslân, 15-07-2008 • Politieberichten van maandag 14 juli 07.00 uur t/m dinsdag 15 juli 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak horecagelegenheid

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een horecagelegenheid aan de Weerd. In de nacht van zondag op maandag werd daar een deur geforceerd. Vervolgens is een geldbedrag van enkele tientallen euro’s weggenomen. Een 33-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

 

Heerenveen: inbraak bedrijf

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijfspand aan de Wetterwille. In de nacht van zondag op maandag kwam men op het bedrijfsterrein door het schuifhek te forceren. Vervolgens is een voertuig het terrein opgereden waarin de gestolen goederen zijn ingeladen. Het gestolen waar bestaat uit een grote hoeveelheid aan bouwmaterialen en enkele versnaperingen uit de bedrijfskantine. Een 53-jarige man uit Joure deed namens het bedrijf aangifte.  

 

Schiermonnikoog: twee inbraken in horecagelegenheden

De politie stelt een onderzoek in naar een tweetal inbraken in de nacht van zondag op maandag in horecagelegenheden aan de Langestreek en de Badweg. Aan de Langestreek werd daarbij, na het forceren van een deur, het kasgeld buit gemaakt. Het gaat om een geldbedrag van enkele honderden euro’s. Een 32-jarige inwoner van Schiermonnikoog deed aangifte. Aan de Badweg werd de inhoud van de kluis op soortgelijke wijze meegenomen. De totale waarde van de inhoud is onbekend. Een 49-jarige man uit Spannum deed aangifte.

 

Heerenveen: rijbewijs ingevorderd na rijden met te hoge snelheid

De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Amsterdam. De man passeerde een snelheidscontrole op de A7 met een snelheid van 193 kilometer per uur, waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Hij kreeg een stopteken, waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd.

 

Kollumerzwaag: aanrijding motorfiets en vrachtwagen

De politie heeft maandagavond op de Hanenburch een aanrijding afgehandeld tussen een motorrijder en een vrachtwagenchauffeur. Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Kollumerzwaag reed vanaf de Hanenburch een inrit in. Deze inrit lag echter vlak voor een onoverzichtelijke bocht in de weg. Een 36-jarige plaatsgenoot kwam in deze bocht vanuit tegengestelde richting op zijn motor aangereden. Hij zag de vrachtwagen te laat, raakte deze en gleed verder over het wegdek tot hij tegen een hek tot stilstand kwam. De motorrijder is met rugletsel ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

 

Wetsens: bromfietser rijdt met te hoge snelheid, bromfiets in beslag genomen

De politie heeft maandagmiddag de bromfiets van een 18-jarige jongen uit Nijwier in beslag genomen. De jongen viel in Dokkum op door zijn onveilige rijgedrag. Vervolgens reed hij met een snelheid van 91 kilometer per uur over de hoofdrijbaan van de Dokkumerwei, terwijl 50 kilometer per uur is toegestaan en een verplicht brom-/fietspad naast de weg loopt. De jongen kreeg een stopteken, waarna zijn rijbewijs ingevorderd en zijn bromfiets in beslag genomen is.

 

Hommerts: brand in schip

De politie heeft maandagmorgen de brandweer geassisteerd bij een brand aan boord van een kruiser aan het Prinses Margrietkanaal. Een Duits echtpaar was met hun twee kleinkinderen aan het varen, toen er rook uit het motorcompartiment kwam. De vrouw en de kinderen werden door een andere boot van boord gehaald, terwijl de man met een bijbootje in de buurt van zijn schip bleef. De brandweer heeft de brand geblust. Het is nog onduidelijk hoeveel schade ontstaan is.

112Fryslan

})