Politieberichten Van: Maandag 13 November 07.00 uur t/m Dinsdag 14 November 07.00 uur

Appelscha: diefstal vanaf grafDe politie heeft een aangifte opgenomen van de diefstal van een beeld vanaf een graf van de begraafplaats aan de Terwisscha. Het beeld, een kunststoffen liggend hert met gewei, is de afgelopen maand weggenomen. Een 50-jarige inwoonster van Elsloo heeft aangifte gedaan.

Kornwederzand: surfers bekeurd voor het surfen in beschermd natuurgebiedDe politie heeft afgelopen zondag in samenwerking met It Fryske Gea twee surfers bekeurd voor het surfen in beschermd natuurgebied. Langs de IJsselmeerkust zijn diverse locaties aangewezen als natuurbeschermingsgebied. In deze gebieden, die een rustplaats zijn voor duizenden trek- en strandvogels, is met gele borden aangegeven dat het niet is toegestaan om te surfen of te kitesurfen.  Afgelopen zondag heeft de politie een 20-jarige surfer uit Sint Michielsgestel en een 36-jarige surfer uit Marssum bekeurd. Zij waren aan het surfen in een beschermd natuurgebied dat zich bevindt bij de Afsluitdijk ten oosten van Kornwerderzand. De komende periode gaat de politie vaker controleren in deze natuurgebieden en indien nodig de aanwezige (kite) surfers bekeuren.

Dokkum: inbraak in schoolDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Woudweg. Tussen zaterdagochtend en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit een klaslokaal werden drie computers met toebehoren weggenomen. Een 58-jarige inwoner van Dokkum deed namens de school aangifte.

Leeuwarden: inbraak in schoolDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Nijlansdyk. Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een dakraam. Uit lokaal werden een aantal multimeters weggenomen. Door het kapotte dakraam had de regen dit weekend vrij spel. Hierdoor is veel schade ontstaan aan de apparatuur in het klaslokaal. Een 53-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens de school aangifte.

Heerenveen A7: polite zoekt getuigen van ongevalDe politie zoekt getuigen van een ongeval op de A7 ter hoogte van de afslag Heerenveen-West. Maandagochtend omstreeks 07.55 uur ontstond er als gevolg van een andere aanrijding onder aan de afslag een file tot ver op de A7. Een 33-jarige automobiliste uit Haren reed over de A7 in de richting van Joure en passeerde de rij auto’s die op de uitvoegstrook stonden te wachten. Plotseling zag de vrouw een onbekend gebleven automobilist uit de rij met wachtende voertuigen haar rijbaan opkomen. Om een aanrijding te voorkomen stuurde de vrouw naar links. Ze raakte hierbij de vangrail, tolde een keer rond en kwam vervolgens in middenberm tot stilstand. De bestuurder die plotseling de rijbaan op kwam is doorgereden. De politie komt dan ook graag in contact met deze bestuurder of met getuigen van dit ongeval. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Kortehemmen: automobilist gewond bij eenzijdig ongevalDe politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Boerestreek. Een 78-jarige automobilist uit Drachten raakte in een bocht met zijn voertuig van de weg en reed tegen een betonnen bermbeschermingsblok aan. De man verklaarde dat hij door de laag staande zon werd gehinderd. De bestuurder is met rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Sneek: snelheidscontroleDe politie heeft maandagmiddag van 12:45 uur tot 14.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Akkerwinde. In totaal werden 65 voertuigen gecontroleerd, waarbij geen enkele snelheidovertreding werd geconstateerd. Zowel de bestuurders als de bewoners van de wijk waren blij met deze controle.

Leeuwarden: winkeldief aangehoudenDe politie heeft maandagmiddag in een winkel aan de Oostersingel een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel hadden de man betrapt toen hij 20 pakken koffie probeerde weg te nemen zonder daarvoor te betalen. De Leeuwarder werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal mocht de man het bureau verlaten.

Noardburgum: politie zoekt getuigen van ongevalDe politie zoekt getuigen van een ongeval op de Swarte Mar. Een 27-jarige automobilist uit Eastermar haalde maandagmiddag omstreeks 17.00 uur een bestelauto met aanhangwagen in. Bij het inhalen is de bestelauto vermoedelijk iets te veel naar links gekomen, waardoor de Eastermarder moest uitwijken. Hij kwam in de berm, verloor de macht over het stuur en belandde uiteindelijk met zijn auto tegen een boom. De onbekend gebleven bestuurder van de bestelauto stapte uit en na een kort gesprek vertrok hij weer. De inwoner van Eastermar is met hoofd- en handletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie komt graag in contact met de bestuurder van de bestelauto of met getuigen van dit ongeval. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Broeksterwoude: automobiliste gewond bij eenzijdig ongevalDe politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Pieter Dantumastraat, waarbij een 84-jarige automobiliste uit Damwoude gewond raakte. Volgens de vrouw was het gaspedaal van haar auto blijven hangen waardoor ze de controle over haar voertuig verloor. Via twee tuinen kwam ze uiteindelijk tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Akkrum: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Leppedyk. Tussen maandagmiddag en maandagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werd een geldbedrag van enkele tientallen euro’s weggenomen. De 87-jarige bewoonster deed aangifte.

Oudehaske: fietser gewond door aanrijdingDe politie heeft maandagavond geassisteerd bij een aanrijding op de Jousterweg, waarbij een 15-jarige fietser uit Oudehaske gewond raakte. De jongen verleende, bij het oversteken van de Jousterweg, vermoedelijk geen voorrang aan een 34-jarige automobiliste uit Oudehaske. De vrouw probeerde de fietser nog te ontwijken door naar links te sturen, maar ze kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen kwam ten val en is met letsel aan been en gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})