Fryslân, 11-11-2008 • Politieberichten van maandag 10 november 07.00 uur t/m dinsdag 11 november 07.00 uur

Drachten: aanrijding fietser en automobilist
De politie heeft maandagmorgen op de Ringweg een aanrijding afgehandeld waarbij een 47-jarige fietser uit Drachten gewond raakte. Een 69-jarige automobilist uit Drachten reed op de rotonde en wilde rechts afslaan Het Noord op. Hierbij zag hij de fietser over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De fietser is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Leeuwarden: de politie is op zoek naar eigenaar van gestolen damesfiets
De politie heeft tijdens een onderzoek naar heling van een fiets bij een verdachte een fiets aangetroffen die vermoedelijk gestolen is maar waarvoor nog geen aangifte is gedaan. De politie wil graag in contact komen met de eigenaar van deze gestolen fiets. Het gaat om; een damesfiets, merk JOWIDE, grijs/zwart gekleurd, voorzien van een sticker van rijwielhandel Lammert de Vries Leeuwarden en een zwarte sticker met witte letters ‘Northern Rebbels’ op de kettingkast. De fiets is voorzien van een slotnummer en framenummer en ziet er nog netjes uit. Het vermoeden is dat deze fiets tussen enkele maanden geleden en 30 oktober 2008 is gestolen in Leeuwarden. Herkent u deze fiets? Bent u de eigenaar van deze fiets? Meldt u zich dan bij de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.

Triemen: bromfietser onderuit
De politie heeft maandagavond een eenzijdige aanrijding op de Triemsterloane afgehandeld. Hierbij was een 16-jarige bromfietser tegen een tijdelijk verkeershek aangereden en daarna onderuit gegaan. Met klachten aan zijn schouder is de bromfietser per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Burgum: automobilist geeft geen voorrang aan fietsster
De politie heeft maandagmiddag een aanrijding afgehandeld waarbij een fietsster gewond raakte. De 42-jarige fietsster uit Burgum wilde op de kruising GW Navislaan links afslaan. Een 24-jarige automobilist uit Garyp verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende fietsster, met een aanrijding tot gevolg. Per ambulance is de vrouw met lestel aan haar hoofd en knie overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden voor verder onderzoek.

Heerenveen: automobilist botst met fietser.
De politie heeft maandagavond geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding tussen een automobilist en een fietser op de kruising van de Fok met de Woltmanstraat. Een 19-jarige fietser uit Heerenveen wilde de Fok oversteken waarbij hij niet goed uitkeek en werd aangereden door een personenauto, bestuurd door 43-jarige vrouw uit Rottum. Met letsel aan zijn rug is de fietser per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats.

Wolvega: auto vat vlam
De politie heeft maandagavond geassisteerd bij de afhandeling van een autobrand op de Lepeltjesheide. De eigenaar van de auto, een 27-jarige man uit Wolvega, kwam van zijn werk thuis toen hij vanuit zijn woning de auto zag branden. Door nog onbekende oorzaak brandde het vanonder de motorkap. De man heeft meteen de auto van de afrit afgeduwd en geprobeerd te blussen. Dit lukte niet waarop de brandweer is ingeschakeld om uiteindelijk het vuur te doven.

Leeuwarden: poging tot inbraak
De politie onderzoekt een poging tot inbraak in een woning aan de Dotingastate. Hierbij had men maandagavond geprobeerd binnen te komen door de voordeur op te breken. Een goedwerkend alarmeringssysteem zette het alarm aan. Het bedieningspaneel werd van de muur geslagen. Echter het alarm bleef aanslaan en is/zijn de dader(s) er vandoor gegaan. Bij deze poging tot inbraak werd tevens is de garagedeur open gebroken. De aangever, 43-jarige man, mist zowel uit de woning als uit de garage geen goederen.

Damwoude: bromfietser rijdt door na aanrijding 13-jarige fietser, getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding met een fietser, maandagmiddag op de Hoofdweg. Het slachtoffer, een 13-jarige jongen uit Driesum, reed vanuit school op het fietspad bij de rotonde ter hoogte van de Rabobank in Damwoude. Een brommer komt de jongen met hoge snelheid tegemoet en botst tegen hem op waarbij de jongen ten val komt. De bestuurder van de brommer roept nog dat de jongen moet oppassen en biedt geen hulp. Het signalement van deze bromfietsbestuurder is als volgt; een man tussen de 50 en 60 jaar, kort grijs haar, rijdend op een knalrode brommer en droeg een bordeaux/rood gekleurde jas. De bromfietser gaat er vandoor in de richting van Broeksterwoude. De jongen heeft geen letsel overgehouden aan de aanrijding. De politie roept deze getuigen op zich alsnog te melden zodat proces verbaal kan worden opgemaakt tegen de veroorzaker van deze aanrijding. Zij kunnen contact met de politie via telefoonnummer: 0900 – 8844.

Franeker: inbraak in bedrijf in dadergezocht
De politie behandelt dinsdagavond in het televisieprogramma ‘Dadergezocht’ een inbraak in een bedrijf aan de Harlingerweg in Franeker. Bij deze inbraak, die in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 november plaatsvond, zijn in totaal drie Dodge auto’s weggenomen maar ook testcomputers, autosleutels, kentekenplaten en werden er drie kluizen gekraakt. Een van de weggenomen auto’s, een Dodge, type Ram 1500, kleur zwart, voorzien van het kenteken 34-VVV-2 had weinig benzine in de tank. Het is waarschijnlijk net genoeg geweest om 80 kilometer te rijden. Wellicht is er iemand die een persoon met de bewuste auto heeft zien tanken bij een tankstation. Of dat het tankstationhouders is opgevallen. Getuigen kunnen zich bij de politie melden via telefoonnummer: 0900 – 8844.

Vanaf 18.00 uur is het programma Dadergezocht op GPTV te zien waarin deze inbraak uitgebreid wordt behandeld.

112Fryslan

})