Fryslân, 10-06-2008 • Politieberichten van maandag 9 juni 07.00 uur t/m dinsdag 10 juni 07.00 uur

Wolvega: aanrijding met letsel De politie heeft maandagmorgen geassisteerd bij een ongeval op de Industrieweg. Een 23-jarige motorrijder uit Oldberkoop raakte daarbij zwaar gewond. Het ongeval ontstond waarschijnlijk toen de motorrijder een vrachtwagencombinatie wilde inhalen, bestuurd door een 35-jarige inwoner van Marssum, juist op het moment dat deze linksaf wilde slaan. De motorrijder werd met ernstige verwondingen per traumahelikopter naar het UMCG overgebracht.

Sneek: fietsster gewond De politie heeft maandagmorgen hulp verleend bij de afhandeling van een ongeval op het Hoogend. Een 16-jarige fietsster uit Sneek was daar plotseling linksaf geslagen. Ze werd daarop aangereden door een achteropkomende personenauto, bestuurd door een 36-jarige plaatsgenoot. De fietsster werd met vermoedelijk een lichte hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats overgebracht. Na behandeling daar kon ze weer naar huis.

Lippenhuizen: aanrijding met paard De politie heeft maandagmorgen geassisteerd bij een ongeval op de Boerestreek, waarbij een paard letsel opliep. Het paard was van een erf losgebroken en liep de rijbaan op. Daar kwam het dier in botsing met een personenauto, bestuurd door een 26-jarige inwoonster van Wijnjewoude. Het paard werd met een flinke wond door een dierenarts naar een kliniek overgebracht.

Joure: diefstal auto De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een auto. De 30-jarihe eigenaar had zijn voertuig zondagavond bij een garagebedrijf aan de Tolhuswei geparkeerd en de sleutels in de brievenbus van het bedrijf gedeponeerd. De volgende dag bleek de auto te zijn verdwenen. Het betrof een grijze VW Transporter met het kenteken 94-BX-FZ.

Oudehaske: mishandeling De politie onderzoekt de mishandeling van een 14-jarige jongen uit Ouwsterhaule. De jongen fietste maandag omstreeks 15.45 uur met twee vriendinnen op de Badweg. Ze haalden daar vier fietsende jongens in, die hen begonnen uit te schelden. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de jongen uit Ouwsterhaule door één van de jongens uit het groepje van vier flink werd geslagen. Toen het slachtoffer op de grond viel werd hij ook nog eens tegen zijn hoofd getrapt. Daarna reden de vier jongens weer weg. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen in verband met verwondingen aan zijn kaak. De jongen die hem sloeg en trapte was circa 1,70 meter lang, had blond haar, een normaal postuur en was circa 14 à 15 jaar oud. Hij had een blanke huidskleur, net als de andere drie jongens, en droeg een roze T-shirt. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Zij worden verzocht via 0900 8844 contact op te nemen.

Drachten: aanhoudingen wegens wapenbezit en harddrugs De politie heeft maandagavond op de Zuidehogeweg twee inwoners van Drachten, een man van 37 en een vrouw van 21, en een 24-jarige inwoner van Groningen aangehouden. In de auto van de drie werd tijdens een controle een vuurwapen en een hoeveelheid cocaïne aangetroffen. De Groninger probeerde nog te vluchten, maar kon na en korte achtervolging alsnog worden aangehouden.

Leeuwarden: onder invloed, rijbewijs ingevorderd De politie heeft dinsdag kort na middernacht het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige Leeuwarder. De man werd op de Eewal rijdend in een auto aangetroffen, terwijl hij onder invloed was. Hij moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 540 ug/l en het feit dat het een beginnend bestuurder betrof, werd het rijbewijs van de Leeuwarder ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dokkum: onder invloed en zonder rijbewijs De politie heeft dinsdag rond 03.00 uur een 22-jarige automobiliste uit Dokkum aangehouden. De vrouw viel op de Woudweg op door haar rijgedrag en werd staande gehouden. Omdat niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs en ze onder invloed was, moest ze op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 750 ug/l werd voor beide feiten proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Lemmer: inbraak auto’s De politie onderzoekt de inbraak in negen personenauto’s op een parkeerplaats aan de C. de Vriesstraat en in de Wiepke Hofstraat. Van alle auto’s werd een portierraam ingeslagen, waarna in enkele gevallen een autoradio werd weggenomen. Een getuige hoorde rond 03.00 uur glasgerinkel en zag een man weglopen die hij niet verder kon beschrijven. Onmiddellijk na de melding heeft de politie nog naar deze man gezocht, waarbij ook een diensthond is ingezet. Helaas bleef de zoekactie zonder resultaat.

112Fryslan