Politieberichten van dinsdag 1 augustus 2006

Fryslân, 01-08-2006 • Hieronder de politieberichten van maandag 31/7 03.00 uur t/m dinsdag 1/8 07.00 uur.

Heerenveen: politie zoekt getuigen van straatroven
De politie zoekt getuigen van de twee straatroven die zaterdag plaatsvonden in de omgeving van het station. Zaterdagochtend werd een 19-jarige inwoonster van Zandhuizen rond 09.40 uur door twee nog onbekende mannen in de Stationstunnel van haar handtas beroofd toen ze door de fietstunnel liep. De vrouw raakte gewond en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Diezelfde dag vond er nog een beroving plaats. Of het om dezelfde verdachten gaat is niet bekend. ’s Middags rond 12.30 uur werd een 32-jarige inwoner van Heerenveen op de Trambaan van zijn beurs beroofd. Hij zat daar op een bus te wachten toen twee nog onbekende mannen hem verbaal bedreigden. Een van de twee haalde zijn beurs uit zijn broekzak waarna het duo een bus in stapte. De politie is een onderzoek gestart maar wil ook graag met getuigen van deze berovingen in contact komen. Men wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.

Zie tevens de politieberichten van zondag 30 juli.

Vlieland: wildplasser bekeurd
De politie heeft maandagochtend een 17-jarige Tubberger aan de Dorpsstraat bekeurd voor wildplassen. De man was onder invloed van alcohol en plaste tegen een gevel van een woning. Hij kreeg een boete van € 75,–.

Leeuwarden: vernieler aangehouden
De politie heeft maandagochtend een 23-jarige Leeuwarder in de Heerestraat aangehouden op verdenking van vernieling van straatwerk. De man maakte onderdeel uit van een groep jongeren die stenen uit de grond haalden en deze in de gracht gooiden. De politie kon de jongeman aanhouden omdat zijn signalement door getuigen gemeld was. De verdachte is voor verhoor naar het bureau gebracht en na verhoor weer vrijgelaten.

Oudega (Smallingerland): drie kippen en haan gestolen
De politie heeft maandagochtend aangifte opgenomen van de diefstal van drie krielkippen en een haan. In het afgelopen weekend hebben onbekenden de kippen en de haan uit het hok achter een woning aan De Geasten weggenomen. Er bleef alleen een veertje van één van de kippen achter. Een 70-jarige inwoonster van Oudega deed aangifte.

Harlingen: aanrijding op Koningsbrug
De politie heeft maandochtend geassisteerd bij een aanrijding op de N31 ter hoogte van de Koningsbrug. Een 31-jarige automobilist uit Berlijn dacht nog net voor een aankomende vrachtauto, bestuurd door een 39-jarige chauffeur uit Ravenswoud, te kunnen invoegen. Er was niet voldoende ruimte en een aanrijding was het gevolg. De auto raakte het hekwerk van de brug en kwam midden op de brug tot stilstand. De inzittenden liepen geen letsel op. Tijdens het afhandelen van de aanrijding roken de agenten een brandlucht bij de vrachtauto. Op last van de brandweer mocht deze niet verder rijden en de vrachtauto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Leeuwarden: politie onderzoekt drie inbraken
De politie stelt een onderzoek in naar inbraken in twee woningen en in een bedrijf in Leeuwarden. In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een woning aan de Margaretha de Heerstraat. Men kwam vermoedelijk binnen door een openstaand raam. Er werden een laptop, digitale fotocamera, sporttas en een portemonnee met inhoud weggenomen. De 22-jarige bewoner deed aangifte. Maandagavond kwam men wederom een woning binnen door een openstaand raam. Deze keer betrof het een studentenwoning aan de Rengerslaan. Er werden onder andere een computer, mobiele telefoon en een i-pod weggenomen. Een 27-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte. Diezelfde avond werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Oostergoweg. Men forceerde een ruit en nam vervolgens een computer mee. Er moet nog aangifte worden gedaan. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Donkerbroek: politie onderzoekt poging diefstal diesel
De politie heeft een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging tot diefstal van een grote hoeveelheid diesel uit vrachtwagens. Aanleiding is een aangifte van een 35-jarige inwoner van Donkerbroek. Hij deed aangifte van een poging van dieseldiefstal. De diefstal vond tussen zondagavond en maandagochtend plaats op een terrein van een opslagdistributiebedrijf aan de Fruitier de Talmaweg. De dieven hebben geprobeerd om een grote hoeveelheid diesel in jerrycans over te hevelen maar zijn daarbij waarschijnlijk gestoord. De politie trof op het terrein onder andere een volle jerrycan van 30 liter aan waarbij een stuk tuinslang uit de geopende tank stak. De dieseldieven hebben de spullen achtergelaten en zijn onverrichterzake vertrokken.

Echtenerbrug: inbraak in bedrijf
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijfspand aan het Hellingpad. Dinsdagochtend vroeg kwam men binnen door het forceren van een deur. Er werd een kluis met een inhoud van enkele duizenden euro’s weggenomen. De technische recherche van de politie Fryslân onderzoekt de inbraak. Een 42-jarige inwoner van Echtenerbrug deed namens het bedrijf aangifte.

De Veenhoop: aanrijding met letsel
De politie heeft maandagmiddag assistentie verleend bij een aanrijding op de Drachtster Heawei. Twee fietsers, een 57-jarige inwoner uit de Wilgen en een 84-jarige inwoonster uit Lemmer, kwamen elkaar tegen in een bocht van een fietspad. In de binnenbocht stonden struiken die deels over het fietspad groeien waardoor de fietsers elkaar niet zagen naderen. Een aanrijding was het gevolg. De 84-jarige fietsster raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Parrega: aanrijding met letsel
De politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Sudergoawei. Een 41-jarige inwoner uit Mulheim (Duitsland) reed over de Sudergoawei in de richting van Workum. Hij haalde een vrachtwagen in en zag op dat moment uit tegengestelde richting een auto met caravan naderen. Hij stuurde daarop zijn auto naar rechts voor de vrachtwagen langs. Hierbij raakte de automobilist de linkervoorzijde van de vrachtauto, kwam daarop in de berm en de sloot terecht en sloeg over de kop. Uiteindelijk kwam de auto op de kop in een weiland terecht. De automobilist raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Fryslân: rijden onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden.

Drachten: maandagmiddag, Kerkstraat, 31-jarige fietser uit Drachten, 880 ug/l. De fietser reed met zijn fietstassen tegen de auto van een 24-jarige automobilist uit Drachten aan waardoor de auto schade in de lak opliep.

Grou: maandagavond, Stationsweg, 24-jarige automobilist uit Sneek, 855 ug/l, rijbewijs ingevorderd en rijverbod van 11 uur.

Nes Ameland: dinsdagochtend vroeg, Schoolstraat, 20-jarige automobilist uit Sint Annaparochie, 635 ug/l, beginnend bestuurder, rijbewijs ingevorderd en rijverbod van 9 uur.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan