Politieberichten Van: Zaterdag 26 Augustus 11.00 uur t/m Zondag 27 Augustus 11.00 uur

Sneek: ongeval met letselDe politie heeft zaterdagochtend geassisteerd bij een ongeval op de Oppenhuizerweg, waarbij een 60-jarige fietsster gewond raakte. De vrouw was op de kruising met de Frederik Hendrikstraat in botsing gekomen met de auto van een 38-jarige Sneker. Deze verklaarde dat hij de fietsster over het hoofd had gezien omdat ze aan de verkeerde kant van de weg reed. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd, waar geconstateerd werd dat ze een aantal ribben had gebroken.

Kimswerd: inbraak clubgebouwDe politie onderzoekt een inbraak in de nacht van vrijdag op zaterdag in het gebouw van de ijsclub aan de Harllingerweg. Bij de inbraak werd een deur geforceerd. Er werd niets weggenomen, wel werden vernielingen aangericht door onder andere muren met een verfspuitbus te bekladden. Een 63-jarige inwoner van Kimswerd deed aangifte.

Echtenerbrug: aanrijdingDe politie heeft hulp verleend bij een ongeval zaterdagmorgen op de Hoofdweg. Een 47-jarige automobilist uit Oosterzee had te laat gezien dat een voor hem rijdende auto vaart minderde om de Trekweg in te kunnen rijden. Bij de daarop volgende aanrijding bleef de bestuurster van deze auto, een 26-jarige inwoonster van Heerenveen, ongedeerd. Een bij haar in de auto zittende 47-jarige inwoonster van Echtenerbrug werd met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Ureterp: mishandelingDe politie onderzoekt de mishandeling van een 34-jarige inwoner van Ureterp zaterdagmorgen om ca. 03.00 uur op de Weibuorren. Het slachtoffer reed daar op zijn fiets, toen hij zonder enige aanleiding bij het passeren van een groepje van vier jongens van zijn fiets werd getrapt. Nadat hij ten val was gekomen werd hij door twee jongens uit dit groepje diverse malen getrapt. Daarna maakten ze zich alle vier uit de voeten. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen, onder meer om een wenkbrauw te hechten. Hij kon van deze twee daders een signalement geven. Eén van de jongens had gemillimeterd blond tot wit haar, droeg een grote ring in zijn neusvleugel, was ongeveer tussen de 170 en 175 cm lang, 20 tot 25 jaar oud en had een mager postuur. Hij droeg een zwarte wijde broek een wit T-shirt. De andere jongen had een gezet postuur, een bol hoofd en was ook 20 tot 25 jaar oud. Hij had donker haar met iets langere stekels en droeg een blauwe normale spijkerbroek en een donker T-shirt.

Heerenveen: jongen met namaakwapen aangehoudenDe politie heeft zaterdagmiddag een 17-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden omdat hij een verboden namaakwapen bij zich droeg. De jongeman werd op het Gemeenteplein aangehouden, waar op dat moment een optreden plaatsvond van een Israëlische dansgroep. Uit zijn verklaringen is niet gebleken dat hij het wapen om die reden bij zich had. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht, waar hij na verhoor op vrije voeten werd gesteld. Het wapen, een plastic namaakpistool waarmee plastic balletjes kunnen worden afgeschoten, is in beslag genomen.

Sint Nicolaasga: bestuurster gewond bij ongevalDe politie heeft zaterdagmiddag geassisteerd bij een ongeval op de Noed, waarbij een 34-jarige automobiliste uit Idskenhuizen gewond raakte. Het slachtoffer botste frontaal op een haar tegemoetkomende auto, die linksaf sloeg om een oprit in te rijden. Bij die aanrijding bleef de bestuurder van die auto, een 55-jarige inwoner van Oudemirdum, ongedeerd. De andere bestuurster werd met letsel aan onder meer haar gezicht per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht.

Stiens: auto gestolenDe politie onderzoekt de diefstal van een personenauto, zaterdag tussen 14.00 en 20.00 uur vanaf een bedrijfsterrein aan de Seefugel. Het betreft een Mercedes 300 D met het kenteken YK-89-JB, die was voorzien van handelaarkentekenplaten met het kenteken 20-HA-76. De auto is zwart; de onderste 30 cm is gespoten in een lichtere kleur. Een 20-jarige inwoner van Ee deed aangifte.

Dokkum: fietser gewondDe politie heeft zaterdagavond assistentie verleend bij een ongeval op de Halvemaanspoort. Een 75-jarige inwoner van Dokkum was daar met zijn fiets tegen de trottoirband gereden en vervolgens ten val gekomen. Hij werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum vervoerd.

Bolsward: aanhouding na mishandelingDe politie heeft zondagmorgen vroeg een 17-jarige inwoner van Bolsward aangehouden. Hij wordt er van verdacht op de Dijkstraat een 25-jarig plaatsgenoot te hebben mishandeld. Tegen sluitingstijd was er voor een horecagelegenheid om onduidelijke reden een vechtpartij ontstaan tussen de verdachte en het slachtoffer. Toen surveillerende politiebeambten tot aanhouding van de verdachte wilden overgaan, begonnen omstanders zich er mee te bemoeien en werd er over en weer geduwd en getrokken. Met behulp van inmiddels gearriveerde collega’s en horecamedewerkers kon de rust weer worden hersteld. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

Harlingen: aanhouding na vandalismeDe politie heeft zondagmorgen een 22-jarige inwoner van Sexbierum aangehouden. De man had twee schrikhekken voor en achter een politievoertuig geplaatst. Toen politiebeambten hem vroegen deze te verwijderen, begon hij met de hekken te gooien. Hij werd daarop aangehouden, hetgeen overigens nog met het nodige verzet gebeurde. Tijdens de aanhouding bemoeiden ook omstanders zich er me, wat het nodige getrek en geduw opleverde. Uiteindelijk kon de verdachte, mede doordat meerdere collega-politiebeambten inmiddels assistentie verleenden, geboeid naar het politiebureau overgebracht worden. Daar werd hij ingesloten.

Leeuwarden: onder invloed De politie heeft zaterdagavond op de Prins Hendrikstraat een 40-jarige automobilist uit Menaldum aangehouden, die onder invloed betrokken was bij een kop/staart botsing. Op het bureau blies hij 685 ug/l. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bron: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})