Politieberichten Fryslan: Zondag 24 September 2006

Politieberichten Van: Zaterdag 23 September 13.00 uur t/m Zondag 24 september 13.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: inbraak school De politie doet onderzoek naar een inbraak in een school aan de Antillenweg. Hier is op zaterdagavond omstreeks 23.15 uur ingebroken. Men heeft aan de achterkant van de school een raam ingeslagen. Uit de school zijn drie computer beeldschermen weggenomen. De school moet nog aangifte doen bij de politie.

 

Joure: vernieling, aanhouding verdachte De politie heeft zondagnacht een 16-jarige inwoner uit Joure aangehouden voor vernieling. Een 40-jarige inwoner uit Joure had gezien dat de 16-verdachte over zijn auto was heengelopen. De auto stond geparkeerd op de Kolkstraat. De eigenaar heeft de verdachte zelf aangehouden en vervolgens de politie gebeld. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en de 40-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

 

Drachten: in bezit van drugs en poging diefstal, aanhouding verdachten De politie heeft zondagnacht een 26-jarige inwoner uit Drachten aangehouden voor het in bezit hebben van drugs. Personeel van een horecagelegenheid aan de Oliemolenstraat ontdekten dat de man in bezit was van een flesje GHB. Hij werd overgedragen aan de politie. Op de Noordkade heeft de politie een 23-jarige inwoner uit Drachten aangehouden omdat hij volgens verklaringen van personeel van een horecagelegenheid aan de Noordkade probeerde horecamuntjes uit de kassa te stelen.

 

Franeker: aanhouding verdachten De politie heeft zondagnacht twee verdachten aangehouden op het Noord. Het betreft een 17-jarige en een 19-jarige inwoner uit de gemeente Littenseradiel. Beide verdachten maakten deel uit van een groepje dat door het centrum liep en zich luidruchtig manifesteerde door te schreeuwen en door tegen straatmeubilair aan te schoppen. De politie sprak enkele personen uit de groep aan op hun gedrag. De groep bleef echter recalcitrant waarop de politie de groep vorderde te vertrekken. Na enkele corrigerende duwen van de politie, werd een politiefunctionaris met kracht in de rug gesprongen door één van de verdachten. Hierop zette de politieman de wapenstok in. De verdachten gingen niet weg en scholden de politie uit. Hierop heeft de politie de twee verdachten aangehouden.

 

Sneek: aanhouding verdachte De politie heeft zondagnacht op de Nauwe Noorderhorne aan 18-jarige inwoner uit Scharnegoutum aangehouden. De verdachte was betrokken bij een ruzie. De politie scheidde beide partijen en sommeerde hen weg te gaan. Hier gaf de verdachte geen gehoor aan, ook niet toen de politie hem meerdere malen vorderde. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

 

Stiens: openlijk geweld, aanhouding drie verdachten De politie heeft zondagnacht drie verdachten aangehouden voor openlijk geweld. Het betreft 16-jarige jongens uit Stiens. Zij hebben op verschillende locaties in Stiens vernielingen gepleegd. Zo werd op de Lege Hearewei een reclamezuil vernield. Op het Reinder Brolsmaplein werd een brievenbus vernield en de post werd over het plein verspreid. Op de Ieleane werden fietsenrekken midden op de weg geplaatst en werden betonnen ballen van zijn plaats gerold. Op het Noarderfjild hadden de verdachten fietsen op de weg gegooid en banden leeg laten lopen. Ook werden hier vlaggen naar beneden gehaald en vernield. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

 

Workum: mishandeling, aanhouding verdachte De politie heeft zondagnacht op het Sud een 19-jarige inwoner uit Bolsward aangehouden voor mishandeling. Hij had een 20-jarige inwoner uit Workum in zijn gezicht geslagen. De Workumer raakte hierdoor gewond aan zijn lip en moest voor behandeling naar de huisarts. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

 

Dokkum: inbraak bedrijf De politie doet onderzoek naar een inbraak aan de Dongeradyk die zondagnacht omstreeks 02.45 uur gepleegd is. Men heeft aan de voorzijde van het pand een raam vernield. Er zijn pakjes shag weggenomen. Een 56-jarige inwoner uit Dokkum heeft aangifte gedaan bij de politie.

 

Leeuwarden: bedreiging, aanhouding verdachte De politie heeft zondagochtend op de Soendastraat een 47-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden voor een bedreiging. De verdachte had een 42-jarige inwoner uit Franeker met een vuurwapen bedreigd. De mannen hadden een conflict met elkaar. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft het vuurwapen in beslaggenomen. Bij de insluiting bleek de verdachte in bezit te zijn van een aantal wikkels drugs. Dit is ook door de politie inbeslaggenomen.

 

Appelscha / Oosterwolde: mogelijke aanrijding, getuigenoproep De politie heeft onderzoek ingesteld naar een vermoedelijke aanrijding. Een 21-jarige inwoner uit Appelscha was zaterdagmiddag afgezet door een nog onbekend gebleven automobilist op de Wester Es. De 21-jarige man was gewond en verklaarde dat hij met de fiets is aangereden door een auto. Door wie, waar en hoe kon de man zich niet meer herinneren. De man is met rug- en nekklachten met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De politie komt graag in contact met de personen die het slachtoffer zaterdag omstreeks 12.30 uur hebben afgezet op de Wester Es. Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen die een mogelijke aanrijding hebben gezien in of buiten Oosterwolde. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Oosterwolde via telefoonnummer 0900-8844.  

 

Blauwhuis: inbraak bedrijf De politie doet onderzoek naar een inbraak in een bedrijf aan de Vitusdyk. Men heeft een kozijn uit de muur gehaald om binnen te komen. Er zijn pakjes sigaretten, pakjes shag en geld weggenomen. Een 39-jarige inwoner uit Blauwhuis heeft aangifte gedaan bij de politie.

 

 

 

 

Fryslân: rijden onder invloed

Zaterdagavond en nacht heeft de politie bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijdstip, locatie, gegevens bestuurder en uitslag van de ademanalyse en eventuele bijzonderheden.

 

Zaterdag 19.45 uur, Scheen in Joure, 48-jarige bestuurder uit Sneek, 1070 ugl. Ondanks het opgelegde rijverbod ging de man weer rijden.

 

Op zondag om 02.00 betrapte de politie de man op de Lemmerweg in Sint Nicolaasga. Nu blies hij 675 ugl.

 

Zaterdag 22.50 uur, N31 in Harlingen, 42-jarige automobilist uit Harlingen, 475 ugl. De automobilist reed met meer dan 180 kilometer per uur over de N31. Toen hij de snelweg afging, belandde hij bij de afrit met de auto in de bosjes. Daarop is hij aangehouden door de politie. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed, voor de snelheidsovertreding, het veroorzaken van een aanrijding en voor het rijden zonder rijbewijs.

 

Zondag 00.00 uur, Sijbren Tijmstrastraat in Kollum, 44-jarige automobilist uit Kollum, 705 ugl. De politie zag dat de automobilist de fiets van een jongen schampte waardoor de fiets vervolgens het been van een politieagent raakte. Daarop reed de automobilist door waarop de politie de achtervolging inzette. De verdachte werkte niet mee aan het stopteken dat de politie gaf. De verdachte is bij zijn woning aangehouden.

 

Zondag 03.30 uur, Oliemolenstraat in Drachten, 28-jarige bromfietser uit Drachten, 735 ugl.

 

Zondag 03.30 uur, Moleneind ZZ in Drachten, 24-jarige bromfietser uit Drachten, 825 ugl.

 

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan