Politieberichten Van Zaterdag 30 September 11.00 uur t/m Zondag 1 Oktober 11.00 uur

Hemelum: eenzijdige aanrijding met letselDe politie heeft zaterdagmorgen assistentie verleend bij een eenzijdig ongeval op De Soal. Een 38-jarige automobilist was daar in een bocht de macht over het stuur verloren, waarna zijn auto tegen een links van de weg staande boom botste. De man moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. De inmiddels gearriveerde traumaheli vervoerde hem met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Groningen.

Zwaagwesteinde: licht letsel bij ongevalDe politie heeft zaterdagmorgen hulp verleend bij een kop/straat botsing op de Tolweg. Een 18-jarige automobiliste uit Twijzel zag te laat dat een voor haar rijdende 39-jarige automobiliste uit Zwaagwesteinde afremde. Een botsing was het gevolg. De automobiliste werd met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum vervoerd. Daar bleek dat haar rug licht gekneusd was.

Dokkum: inbraak winkelDe politie onderzoekt een inbraak in een winkelpand aan de Bocksmeulen, die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd gepleegd. De dader of daders kwamen het pand binnen door een raam te forceren, waarna onder meer een aantal fietsen werd weggenomen. De 40-jarige eigenaar uit Driesum deed aangifte.

Heerenveen: inbraak bedrijfspandDe politie doet onderzoek naar een inbraak in een bedrijfspand aan de Venus. In de nacht van vrijdag op zaterdag wisten onbekenden het pand via een raam binnen te dringen. Er werd niets weggenomen, maar wel veel schade aan het interieur aangericht. Een 50-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Oudehorne: ongevalDe politie heeft zaterdagmorgen assistentie verleend bij een ongeval op de Buitenweg. Een 37-jarige automobilist uit Heerenveen verzuimde op de kruising met het Sevenaerspad voorrang te verlenen aan een 66-jarige automobilist uit Zorgvlied. In de auto van de inwoner van Heerenveen zaten 4 passagiers, waarvan er één, een 40-jarige inwoner van Aldeboarn, ten gevolge van de botsing bekneld raakte. Hij werd door de brandweer uit de auto bevrijd en met licht letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Dokkum: winkeldiefstalDe politie heeft zaterdagmiddag een 32-jarige inwoner van Dokkum aangehouden. De man wordt er van verdacht uit een winkel aan de Grote Breedstraat twee overhemden te hebben meegenomen zonder deze te betalen. Toen hij daarvoor op straat door medewerkers van de winkel werd aangehouden, begon hij om zich heen te slaan. Hij werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar werd hij ingesloten.

Kootstertille: aanhoudingDe politie heeft zaterdagavond een 30-jarige inwoner van Zwolle aangehouden. De man verkeerde onder invloed van drugs en had op de Hege Dyk om onduidelijke redenen een  49-jarige automobilist uit Marrum en een bromfietser staande gehouden en vervolgens lastig gevallen. Daarbij had hij ook beschadigingen aan de auto  aangericht. De man werd door de automobilist in bedwang gehouden tot de politie arriveerde. Deze hield de man aan, die in het bezit bleek te zijn van een hoeveelheid harddrugs. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

Heerenveen: woninginbraakDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Europalaan, zaterdag tussen 17.00 en 20.45 uur. Uit de woning werden onder meer een computerscherm en een aantal sierraden gestolen, nadat een raam was vernield. De 40-jarige bewoner deed aangifte.

De Blesse: woninginbraakDe politie verricht onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Steenwijkerweg, die gepleegd werd tussen zaterdag 18.30 en 22.00 uur. Van de woning werd een raampje geforceerd, waarna een laptop werd weggenomen. De 37-jarige bewoner deed aangifte.

Sneek:aanhouding na beledigingDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige Leeuwarder aangehouden. De man gedroeg zich vervelend toen agenten een wildplasser verbaliseerden. Hij begon de agenten te beledigen, die hem vervolgens na herhaalde waarschuwingen aanhielden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht, waar proces-verbaal werd opgemaakt voor belediging en het niet voldoen aan bevel of vordering.

Heerenveen: onder invloedDe politie heeft zondagmorgen een 30-jarige automobilist uit de gemeente Nijefurd aangehouden. De man was op de Middelweg tegen een langs de weg geparkeerd staande auto gereden. Omdat hij onder invloed bleek te zijn, moet hij op het politiebureau een blaastest afleggen. Gezien het resultaat van 835 ug/l, werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en kreeg hij een rijverbod voor 10 uren. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heerenveen: aanhoudingen na mishandelingDe politie heeft zondagmorgen op de Haskeruitgang vier inwoners van Heerenveen (20,20,21,18 jaar) aangehouden op verdenking van mishandeling van een 31-jarige en een 17-jarige inwoner van Sintjohannesga. De twee hadden eerder op de avond onenigheid met een groep jongeren gehad, waarbij ook al geslagen zou zijn. Later kwamen beide groepen elkaar weer tegen, waarbij het op een vechtpartij uitliep, Het jongste slachtoffer werd onder meer met een fles op het hoofd geslagen met een hoofdwond als gevolg. De twee werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie hield de vier Heerenveners aan en bracht hen over naar het politiebureau.

Leeuwarden: aanhoudingenDe politie heeft zaterdagavond twee 26-jarige Leeuwarders voor respectievelijk mishandeling en belediging aangehouden. De politie hield die avond toezicht op het plein voor de hoofdingang van het FEC waar een zogeheten Hollandse avond werd gehouden. Op het plein was het een gedeelte van de avond onrustig doordat enkele malen groepjes personen met elkaar op de vuist gingen. De politie, die inmiddels met vrijwel al het personeel van Leeuwarden en een aantal eenheden uit de regio ter plaatste was, wist verdere escalatie te voorkomen. Uiteindelijk werden de twee eerder genoemde personen aangehouden. 

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan