Politieberichten Van: Vrijdag 25 Augustus 07.00 uur t/m Zaterdag 26 Augustus 11.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: geen brandstichting BilgaardpassageHet technisch onderzoek van de politie naar de oorzaak van de brand in het winkelcentrum Bilgaardpassage is vrijdagmiddag afgerond. De brandhaard is teruggevonden in de bakkerij. Alles wijst op een technische oorzaak. Het onderzoek heeft geen aanwijzingen voor brandstichting opgeleverd. Na overleg met de officier van justitie is dan ook besloten het strafrechtelijk onderzoek af te sluiten. Het complex blijft tot maandagochtend geheel afgesloten. De hekken blijven staan en de restanten van het winkelcentrum blijven bewaakt uit oogpunt van veiligheid en bescherming van eigendommen.

Fryslân: aankondiging snelheidcontrolesBureau Verkeershandhaving van de politie Fryslân gaat in week 35 op snelheid controleren op de volgende Fryske Diken; de N361 van Dokkum naar Leeuwarden, de N355 van Buitenpost naar Groningen en op de rondweg van Sneek, de N354. Naast deze aangekondigde snelheidscontroles vinden er natuurlijk ook op andere Fryske Diken controles plaats.

Makkum: inbraak in sportkantineDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een sportkantine aan Klipperstraat. In de nacht van donderdag op van vrijdag kwam men binnen na het forceren van één van de toegangsdeuren. Ook in de kantine is nog een deur geforceerd, hierdoor is veel schade ontstaan aan de deuren en de kozijnen. Er is een grote hoeveelheid snoepgoed en drinken weggenomen. Een 67-jarige inwoner van Makkum heeft aangifte gedaan. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Tzummarum: brand in stalDe politie heeft vrijdagochtend geassisteerd bij een brand in een ligboxenstal aan de Kammingadammen. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand op de zolder van de stal. Het vee in de stal kon snel in veiligheid worden gebracht, waarna de brandweer de brand heeft geblust.

Marrum - Beetgumermolen: snelheidscontrolesDe politie heeft donderdagavond in de dorpen Beetgumermolen en Marrum op snelheid gecontroleerd. In Beetgumermolen werd op de Langestraat gecontroleerd. Hier is  een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. Drie automobilisten  kregen een bekeuring omdat ze te snel reden. In Marrum werd op de Ljouwerterdyk gecontroleerd. Hier is maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Ook hier kregen drie automobilisten een bekeuring. Een 45-jarige automobilist uit Dokkum maakte het wel heel erg bont. Hij reed ruim 130 kilometer per uur.

Franeker: diefstal uit winkelvitrinesEen 54-jarige inwoner van Grou heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal uit twee winkelvitrines aan de buitenzijde van een winkelpand aan de Dijkstraat. In de nacht van woensdag op donderdag hebben onbekenden de vitrines opengebroken en de inhoud, een aantal boeken, weggenomen. De schade bedraagt enkele honderden euro’s.

Sneek: aanrijding met letselDe politie heeft vrijdagmiddag geassisteerd bij een kop/staartbotsing op de Stadsrondweg-Zuid. Daarbij liep een 49-jarige inwoonster van Drachten rug- en nekletsel op, waarvoor ze per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek werd overgebracht. Het slachtoffer zat als passagier in een taxi die bij de aanrijding betrokken was. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht.

Dokkum: aanhoudingDe poplitie heeft vrijdagavond een 33-jarige inwoner van Driesum aangehouden. De man werd door surveillerende agenten op de Boterstraat betrapt op wildplassen. Hij weigerde zich vervolgens te legitimeren, waarop hij werd aangehouden en na het politiebureau werd overgebracht.

Sneek: politie houdt vijf personen aanDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen( 22, 34 en 34 jaar) en twee vrouwen (20 en 22 jaar), allen inwoners van Sneek, aangehouden. Het vijftal was in een horecagelegenheid aan de Wijde Noorderhorne om nog onduidelijke reden met elkaar op de vuist gegaan. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde was een groep van circa 10 personen op straat met elkaar in gevecht. Met moeite wisten de politiebeambten de vechtende partijen van elkaar te scheiden, waarna in totaal vijf personen werden aangehouden. Zij werden allen naar het politiebureau overgebracht en daar voor verder verhoor ingesloten.

Bolsward: auto’s bekladDe politie is op zoek naar degene(n) die in de nacht van vrijdag op zaterdag onder meer 12 auto’s met graffiti hebben beklad. De auto’s stonden geparkeerd aan De Hoants, de Fugelleane en De Skries en werden met rode verf bespoten. Er werd ook graffiti aangetroffen op een glascontainer, een meterkast en op de ramen en een fietsenhok van een schoolgebouw een De Blink. Mogelijke getuigen wordt verzocht zich bij de politie te melden via tel. Nr. 0900 8844.

Fryslân: onder invloed De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden. Heerenveen: vrijdagmiddag, A32, 69-jarige automobilist uit Heerenveen, 980 ugl, rijverbod voor 12 uren en rijbewijs ingevorderd.Harlingen: vrijdagavond, Westerzeedijk, 44-jarige automobilist uit Leeuwarden, 635 ug/l, rijverbod voor 7 uren en rijbewijs ingevorderd. Negeerde aanvankelijk stopteken.

Bron: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan