Politieberichten Van: Dinsdag 3 Oktober 07.00 uur t/m Woensdag 4 Oktober 07.00 uur

Smallingerland/Opsterland: politie controleert op het dragen van de autogordel door kinderenDe politie Fryslân en Veilig Verkeer Nederland controleren in de omgeving van basisscholen in de gemeenten Smallingerland en Opsterland op het dragen van de autogordel bij kinderen. Deze controles vinden plaats in de periode van dinsdag 12 september tot donderdag 30 november. Tot nu toe zijn er 10 controles geweest in onder andere Houtigehage, Rottevalle, Drachten, Boornburgum, De Veenhoop, Tijnje en Oudega. In deze plaatsen zijn 29 bekeuring uitgeschreven. De reacties van de ouders zijn positief, ondanks dat een aantal van hen een bekeuring heeft gekregen. Tijdens de controle ontvangen de kinderen die een gordel dragen een gordeldier, genaamd Goochem. Tot donderdag 30 november wordt nog bij 26 basisscholen gecontroleerd.

Leeuwarden: auto gestolenDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een blauwe Opel Astra met kenteken DH-ZP-96. De 40-jarige eigenaar uit Leeuwarden had dinsdagavond zijn auto, met draaiende motor, even voor de deur van zijn huis in de Halbertsmastraat gezet en was naar binnengelopen. Terwijl Leeuwarder binnen was werd zijn auto weggenomen. Hij heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: fietser gewond door aanrijdingDe politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Valeriusstraat, waarbij een 34-jarige fietser uit Beetgum gewond raakte. De man stak de Valeriusstraat over en zag daarbij, mogelijk door de laag staande zon, een vrachtauto over het hoofd. De 50-jarige chauffeur uit Vrouwenparochie probeerde nog te remmen, maar hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Burgum: vrouw overleden na ongeval scootmobielDinsdagmiddag is een 76-jarige vrouw uit Burgum om het leven gekomen. Haar 77-jarige man raakte dinsdagmiddag op de Menno van Coehoornweg met zijn scootmobiel, te water. Toen de vrouw, bij haar man fietste, te hulp wilde schieten, werd zij onwel. De politie, die snel ter plaatse was, heeft de vrouw gereanimeerd. De vrouw overleed echter. De man, die in shock verkeerde, is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Ook zijn nog een ambulance en een traumahelikopter ingezet.

Oudebildtzijl: man gewondDe politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een ongeval in een loods achter een boerderij aan de Nieuwbiltdijk. Een 53-jarige man uit Oudebildtzijl raakte door nog onbekende oorzaak  met zijn armen bekneld in een machine. Het slachtoffer is door brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Nadat de man was gestabiliseerd door het personeel van de traumahelikopter kon hij worden overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Woudsend: rijbewijs ingevorderdDe politie heeft woensdagochtend vroeg een 27-jarige automobiliste uit Woudsend aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De vrouw werd op Molenstrjitte gecontroleerd. Omdat er een vermoeden bestond dat de vrouw had gedronken werd ze meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Hier blies zij 785 ug/l. Het rijbewijs van de automobiliste werd ingevorderd en tevens kreeg ze proces-verbaal.

Leeuwarden: drugsdealer aangehoudenDe politie heeft maandagmiddag een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. Agenten zagen de man drugs verkopen op het Zaailand. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal mocht de man het bureau verlaten. Nog diezelfde middag werd de man wederom betrapt op het verhandelen van harddrugs. Hij werd weer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten. De man had een aantal bolletjes met cocaïne en heroïne bij zich. Deze zijn in beslaggenomen.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan