Politieberichten Van: Dinsdag 29 Augustus 07.00 uur t/m Woensdag 30 Augustus 07.00 uur

Oldeberkoop: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Molenbosch. Dinsdagochtend kwam men vermoedelijk binnen door een niet afgesloten deur. Uit de woning werden onder andere een geldbedrag van enkele honderden euro’s en rij- en kentekenbewijs weggenomen. De 73-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: stoffelijk overschot vermiste man gevondenDe politie heeft dinsdagmiddag nabij de Vierhuisterweg het stoffelijk overschot gevonden van de sinds donderdag vermiste 45-jarige inwoner van Leeuwarden. Uit onderzoek is gebleken dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Nes Ameland: fietsster gewondDe politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding, waarbij een 69-jarige inwoonster van Nes (Ameland) gewond raakte. Een 37-jarige fietsster uit Feerwerd verleende op de Molenweg geen voorrang aan de voor haar van rechtskomende 69-jarige fietsster uit Nes. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de vrouw uit Nes ten val kwam. Zij liep daarbij beenletsel op en is met de reddingsboot naar de vaste wal gebracht. Hier is ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Hijum: automobilist gewond bij aanrijdingDe politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Bredyk, waarbij een 32-jarige automobilist uit Kootstertille gewond raakte. Hij zag te laat dat een 83-jarige automobilist uit Goutum snelheid had verminderd om een invoegde lijndienstbus voorrang te geven. Een aanrijding was het gevolg. De man uit Kootstertille liep hierbij inwendigletsel op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De man uit Goutum kwam met de schrik vrij.

Bakkeveen: bromfietser en passagier gewond bij eenzijdig ongevalDe politie heeft dinsdagavond geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op De Biskop. Een 20-jarige bromfietser uit Heerenveen kneep mogelijk iets te hard in de remmen en ging met zijn bromfiets onderuit. De man en zijn 17-jarige passegier uit Waskemeer raakten hierbij gewond. De twee zijn met diverse schaafwonden en kneuzingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Fryslân: onder invloed De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Leeuwarden: woensdagochtend vroeg, Valkstraat, 59-jarige automobilist uit Vlaardingen,  700 ug/l, rijverbod voor 8 uren en rijbewijs ingevorderd.

Drachten: woensdagochtend vroeg, Stationsweg, 23-jarige automobilist uit Drachten, 1015 ug/l, rijverbod voor 13 uren en rijbewijs ingevorderd.

Bron: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})