Politieberichten Van: Dinsdag 26 September 07.00 uur t/m Woensdag 26 September 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: politie onderzoekt inbraak en vernielingen in HeechterpDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning in de Wilgenstraat en de vernielingen in de Egelantierstraat en Wilgenstraat. Afgelopen zondagochtend vroeg drongen een aantal onbekende jongeren een woning aan de Wilgenstraat binnen. Zij richten diverse vernielingen aan. Zo werden een aantal ruiten vernield en de vloeren werden besmeurd met shampoo en scheerschuim. Naast de vernielingen werden er door de groep ook een aantal goederen weggenomen, waaronder een tv, mobiele telefoon en stereotoren. Een buurtbewoner hoorde glasgerinkel en waarschuwde de politie. Die was in tien minuten ter plaatse maar de jongeren bleken al te zijn gevlogen. Met tien politiemensen in uniform en in burger werd de wijk Heechterp, waar de Wilgenstraat deel van uitmaakt, uitgekamd. Daarbij werden jeugdigen aangetroffen. Ze konden echter niet als verdachten worden aangemerkt en zijn niet aangehouden. Of ze bij de inbraak betrokken zijn, zal uit onderzoek moeten blijken. Hun identiteit is bekend. Ook bleek dat er andere objecten het doelwit waren geweest van vernielingen. Zo werden in een flat in de Wilgenstraat de verlichting en een ruit vernield en in de Egelantierstraat moest een telefooncel het ontgelden. Hiervan werden alle ruiten ingegooid. Het onderzoek wordt bemoeilijkt doordat veel getuigen geen verklaring wensen af te leggen. Die zijn wel nodig om het bewijs rond te krijgen. De politie roept dan ook getuigen op om zich alsnog te melden. Dat kan op telefoonnummer 0900 – 8844.

Sintjohannesga: tractor uitgebrandDe politie heeft dinsdagochtend de brandweer geassisteerd bij een brand in een tractor op het erf van een boerderij aan de Streek. De brand in de tractor is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen schuur. De tractor kan als verloren worden beschouwd.

Heerenveen: politie onderzoekt diefstal autoDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een grijze Mercedes Benz E300 met kenteken XD-TD-55. De auto, die voor een woning aan de Burgemeester Falkemaweg geparkeerd stond, werd tussen maandagavond 22.00 uur en dinsdagochtend 06.30 uur weggenomen. De 40-jarige eigenaar uit Heerenveen heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: fietsster gewond na aanrijdingDe politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd  bij een aanrijding op de Berlikumermarkt, waarbij een 22-jarige fietsster uit Leeuwarden gewond raakte. Een 71-jarige automobilist uit Leeuwarden reed over de Ossekop en wilde de Berlikumermarkt oprijden. Het zicht van de automobilist werd belemmerd door een vrachtwagen die aan het lossen was. Hierdoor zag hij de 22-jarige fietsster niet aankomen en een aanrijding was het gevolg. De vrouw kwam ten val en liep letsel op aan haar been. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Driesum: twee gewonden na aanrijdingDe politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Oostwoud. Een 29-jarige automobilist uit Damwoude raakte door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft. Een 55-jarige automobilist uit Kollumerzwaag, die naderde vanuit tegengestelde richting, probeerde nog uit te wijken om een aanrijding te voorkomen. Dit lukte niet en een frontale botsing was het gevolg. De automobilist uit Damwoude werd met letsel aan het gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De bestuurder uit Kollumerzwaag kwam met de schrik vrij. Zijn 50-jarige passagiere, eveneens uit Kollumerzwaag, werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Appelscha: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Industrieweg. Tussen dinsdagochtend en dinsdagmiddag kwam men binnen na het forceren van een ruit. De gehele woning werd doorzocht. Er werden onder andere twee dvd-spelers, digitale fotocamera en een decoder voor een schotel weggenomen. De 49-jarige bewoonster deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Tytsjerk: aanrijding met meerdere gewondenDe politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de kruising van de Rijksstraatweg, waarbij meerdere voertuigen waren betrokken. Een 20-jarige automobilist uit Groningen kwam uit de richting van Leeuwarden en wilde op de kruising linksaf slaan. De bestuurder raakte vermoedelijk door het natte wegdek in een slip en botste tegen de achterzijde van de auto van een 21-jarige automobiliste uit Akkrum. Door de klap raakte ook deze automobiliste in een slip. Zij kwam met haar voertuig op het kruisingsvlak en botste op de achterzijde van een vrachtauto, bestuurd door een 24-jarige inwoner van Renesse. Een 59-jarige automobilist uit Hurdegaryp probeerde de auto van de vrouw uit Akkrum nog te ontwijken, maar dat lukte hem niet. Een frontale botsing was het gevolg en door de klap kantelde de auto van de vrouw. De bestuurder uit Hurdegaryp en zijn passagiere (leeftijd en woonplaats onbekend) moesten door de brandweer uit hun benaderde positie worden bevrijd. De twee werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Ook de vrouw uit Akkrum werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Drachtstercompagnie: twee automobilisten gewond door aanrijdingDe politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op De Skieding, waarbij twee automobilisten gewond raakten. Een 25-jarige automobilist uit Drachten verleende op de kruising van De Skieding met de Postdijk geen voorrang aan een 40-jarige automobilist uit Hoogeveen en een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders zijn met onbekende letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan