Politieberichten Van: Dinsdag 19 September 07.00 uur t/m Woensdag 20 September 07.00 uur

Akkrum: rijden onder invloedDe politie heeft dinsdagmiddag op de Ulbe Twijnstrawei een 45-jarige automobilist uit de gemeente Boarnsterhim aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Omdat er vermoeden bestond dat de man had gedronken werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Hier blies hij 985 ug/l. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Sexbierum: brand in ketelhuisDe politie heeft dinsdagmiddag de brandweer geassisteerd bij een brand in een ketelhuis van een bedrijf aan de Juckemaleane. In een container van een warmtekrachtcentrale was door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. Door snel ingrijpen van de brandweer kon erger worden voorkomen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Harlingen: automobilist gewond bij aanrijdingDe politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de N31, nabij de Koningsbrug. Een 19-jarige automobiliste uit Harlingen zag te laat dat de auto’s voor haar afremden voor de openstaande brug. De vrouw probeerde nog een aanrijding te voorkomen, maar dat lukte haar niet. Ze reed tegen de achterkant van de auto van een 30-jarige automobilist uit Harlingen. De man liep onbekend letsel op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw kwam met de schrik vrij.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan