Politieberichten Van Dinsdag 12 September 07.00 uur t/m Woensdag 13 September 07.00 uur

Sint Annaparochie: VerkeerscontroleDe politie heeft dinsdagochtend van 07.45 uur tot 08.45 uur een verkeerscontrole gehouden op de Oudebiltdijk. Tijdens deze controle werden er 50 auto’s gecontroleerd. Hiervan kregen 15 bestuurders een proces-verbaal omdat ze geen gordel droegen. Drie bestuurders kregen een bekeuring omdat ze sneller reden dan de toegestane 30 kilometer per uur.

Drachten: Fietsster gewond na aanrijdingDe politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Folgeralaan, waarbij een 17-jarige fietsster uit Surhuisterveen gewond raakte. Het meisje reed over het fietspad en stak zonder goed uit te kijken de Folgeralaan over. Een 40-jarige automobilist uit Surhuisterveen probeerde de fietsster nog te ontwijken, maar dat lukte hem helaas niet. Het meisje kwam ten val en liep daarbij letstel op aan haar arm. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Wytgaard: Fietster gewond na valDe politie heeft dinsdagmiddag het ambulancepersoneel geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Buorren, waarbij een 72-jarige fietsster uit Noardburgum gewond raakte. De vrouw schrok vermoedelijk van een passerende vrachtauto en verloor de macht over het stuur. Ze kwam ten val en liep letsel op aan haar been en arm. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Drachten: Man aangehouden met busje traangasEen politieman heeft dinsdagmiddag in een lijndienstbus een 21-jarige inwoner van Ureterp aangehouden op verdenking van het bezit van een busje met traangas. De bus was onderweg van Leeuwarden naar Drachten. De agent was met de bus onderweg naar zijn werk, toen de man het busje met traangas uit zijn tas haalde om het te bekijken. De agent sprak de jongen aan en verzocht hem mee te gaan naar het politiebureau in Drachten. De verdachte kon met een transactievoorstel van 220 euro het bureau weer verlaten. Het busje met traangas is inbeslaggenomen.

Leeuwarden: Inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Wijbrand de Geeststraat. Dinsdagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden onder andere een printer, laptop en een navigatiesysteem weggenomen. De 56-jarige bewoner deed aangifte.

Heerenveen: Politie zoekt getuigen van aanrandingDe politie is opzoek naar getuigen van een aanranding van een 19-jarige vrouw. Het slachtoffer wandelde maandagavond 11 september omstreeks 21.30 uur over het voorplein van de C1000 in de wijk De Greiden. Hier werd zij plotseling van achteren vastgegrepen door een blanke, Fries sprekende, man van ongeveer 1.85 meter lang, waarna de vrouw werd aangerand. Een tot nu toe onbekende passant was hier getuige van, hij twijfelde niet en ontzette de vrouw. Hierdoor zag het slachtoffer kans om te vluchten om zo aan haar belager te ontkomen. De politie komt graag in contact met de man die de vrouw te hulp schoot of met mensen die weten wie hij is. Deze behulpzame man heeft een getinte huidskleur, is tussen 20 en 25 jaar oud en heeft zwart gevlochten haar. Hij droeg die avond een wit trainingspak van het merk Adidas en reed op een sportieve fiets. Ook andere getuigen van deze aanranding worden opgeroepen om zich te melden bij de politie via 0900 – 8844. 

Donkerbroek: Man overleden na bedrijfsongevalEen 42-jarige inwoner van Donkerbroek is dinsdagmiddag bij een bedrijfsongeval op de Vaartweg om het leven gekomen. De man was met zijn hydraulische kraan door een voormalige gierput gezakt. Het slachtoffer raakte bekneld en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: Kledingcontainer in brandDe politie heeft dinsdagavond de brandweer van Leeuwarden geassisteerd bij het blussen van een brandje in een kledingcontainer aan de Sixmastraat. Vermoedelijk is de brand aangestoken. De inhoud van de container kan als verloren worden beschouwd.

Leeuwarden, Waldwei: Automobilist ontvangt 2 bekeuringenDe politie heeft dinsdagavond op de Waldwei twee bekeuringen uitgereikt aan een 35-jarige automobilist uit Peize. De man haalde in over een doorgetrokken streep en na controle bleek het rijbewijs van de Groninger te zijn ingevorderd. Zijn passagier, woonplaats en leeftijd onbekend, kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Fryslân: Onder invloed De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Sneek: dinsdagavond, Parkstraat, 43-jarige automobilist uit Sneek, 1095 ug/l. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Na controle bleek ook de APK van de auto van de man te zijn verlopen. Ook hier kreeg hij een proces-verbaal voor.

Leeuwarden: woensdagochtend vroeg, Sumatrastraat, 28-jarige automobilist uit Leeuwarden,  365 ug/l, rijverbod voor 5 uren en rijbewijs ingevorderd omdat de man beginnend bestuurder is.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})