Politieberichten Van: Donderdag 21 September 07.00 uur t/m Vrijdag 22 September 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: valsemunters door politie aangehoudenDe politie heeft vier mannen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar uit Harlingen, Bolsward, Dronten en de gemeente Noordoostpolder aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben en uitgeven van vals geld.  In de nacht van zaterdag 26 augustus op zondag 27 augustus werden er in twee horecagelegenheden in het centrum van Leeuwarden valse twee euromunten aangeboden aan medewerkers met doel om ze om te wisselen. Het personeel vertrouwde het niet helemaal omdat de muntstukken iets afweken in kleur en gewicht. Hierop werd de politie gebeld. In de omgeving van de horecagelegenheden konden agenten een 20-jarige inwoner van Harlingen en een 23-jarige inwoner van Bolsward aanhouden. Eén van de mannen bleek bij zijn aanhouding nog valse euro’s op zak te hebben. Ook in de auto van één van de verdachten werden nog eens 69 valse twee euro muntstukken aangetroffen. Door de politie werd een vervolgonderzoek ingesteld. Daarbij kwamen nog twee andere verdachten in beeld. Ook zij, een 25-jarige inwoner uit de gemeente Noordoostpolder en 20-jarige inwoner van Dronten,  werden aangehouden. Door de rechtercommissaris zijn huiszoekingen verricht bij enkele verdachten. Ook daarbij werden nog valse euromuntstukken aangetroffen. In totaal zijn 142 valse twee euromunten met Duitse en Franse opdruk aangetroffen en in beslag genomen. Buiten de munten werden nog een vals rijbewijs en drie vervalste OV-jaarkaarten aangetroffen bij de verdachten. Nog niet eerder werd in Fryslân een dergelijke hoeveelheid valse euromunten aangetroffen. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn de vier in vrijheid gesteld in afwachting van verdere vervolging.

Harlingen: rectificatie aanrijding met letselIn de politieberichten van afgelopen woensdag 20 september, betreffende een aanrijding met letsel op de N32 in Harlingen, zijn abusievelijk de betrokkenen verwisseld. De juiste toedracht is als volgt: De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de N31, nabij de  Koningsbrug. Een 30-jarige automobiliste uit Harlingen zag te laat dat de auto’s voor haar afremden voor de openstaande brug. De vrouw probeerde nog een aanrijding te voorkomen, maar dat lukte haar niet. Zij reed tegen de achterkant van de auto van een 19-jarige automobiliste uit Harlingen. De vrouw liep onbekend letsel op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 30-jarige automobiliste kwam met de schrik vrij.

Gytsjerk: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Rinia van Nautaweg. Tussen woensdagmiddag en donderdagochtend kwam men binnen het forceren van een ruit. Er zijn onder andere een computer en een laptop weggenomen. Een 49-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens het bedrijf aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: vrouw gewond na eenzijding ongevalDe politie heeft donderdagochtend geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op het Zuiderplein, waarbij een 54-jarige inwoonster van Leeuwarden gewond raakte. De vrouw raakte met haar scootmobiel een stoeprand en kwam ten val. Ze is met letsel aan haar elleboog en heup per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Dokkum: inbraak in auto’s bij werkplaatsDe politie stelt een onderzoek in naar drie inbraken in auto’s op een terrein van een werkplaats aan het Tolhuispark. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men het afgesloten terrein op na het forceren van een hekwerk. Uit drie geparkeerde auto’s werden onder andere een mobiele telefoon, kettingzaag en een diamantzaag weggenomen. Een 42-jarige inwoner van Broeksterwoude deed namens het bedrijf aangifte.

Leeuwarden: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Valeriusstraat. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Het gehele pand werd doorzocht, waarna er geldkistje met daarin enkele honderden euro’s werd weggenomen. Een 22-jarige inwoner van Menaldum deed namens het bedrijf aangifte.

Heerenveen: snorfietser ten valDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Atalantastraat. Daar was door onbekende oorzaak een 48-jarige snorfietser uit Heerenveen ten val gekomen. Hij werd met letsel aan zijn gezicht per ambulance naar het ziekenhuis in zijn woonplaats vervoerd.

Damwoude: fietsster lichtgewondDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Kooilaan. Een 27-jarige automobiliste uit Dokkum had daar op de kruising met de Kooiweg een 22-jarige plaatsgenote op de fiets over het hoofd gezien, met een aanrijding als gevolg. De fietsster liep daarbij licht letsel op, waarvoor ze per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum werd vervoerd. Naar behandeling daar kon zij weer huiswaarts.

Aalsum: letsel door aanrijdingDe politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij een kop/staart-aanrijding op de Hantumerwei. Een 54-jarige automobilist had daar te laat gezien dat een voor hem rijdende 68-jarige automobiliste uit Dokkum afremde om af te slaan. Hij botste daarop achterop zijn voorgangster, die daarbij licht letsel aan haar arm opliep. Ze werd daarvoor per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum vervoerd. Naar behandeling daar kon zij weer naar huis.

Heerenveen: aanhoudingDe politie heeft donderdagavond een 22-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. De man had in het Abe Lenstra stadion tijdens de voetbalwedstrijd Heerenveen – Roda JC een stoeltje vernield. Hij had zich daarop zelf bij de stewards gemeld. Die hielden hem aan, waarna hij aan de politie werd overgedragen.

Heerenveen: aanhouding na mishandelingDe politie heeft donderdagavond een 48- en een 22-jarige inwoner van Heerneveen aangehouden. De twee worden er van verdacht drie plaatsgenoten (twee van 22 en één van 21 jaar) op de Dracht te hebben mishandeld. De verdachten vielen de drie aan toen deze opmerkingen maakten over het feit dat de twee op winkelruiten sloegen. Er vielen klappen en de fiets van één van de slachtoffers werd vernield. De gewaarschuwde politie wist de twee verdachten korte tijd later in de nabije omgeving aan te houden. Ze werden op het politiebureau ingesloten.

Leeuwarden: aanhoudingDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 26-jarige inwoner van Loosdrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een Leeuwarder (leeftijd nog onbekend). Op de Nieuwestad had de verdachte een woordenwisseling met het slachtoffer gekregen, waarna hij hem tegen de grond had geslagen. De verdachte rende daarop weg, maar kon korte tijd later ter hoogte van de Zuiderstraat door de inmiddels gewaarschuwde politie worden aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Het slachtoffer werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd. Daar werd hij ter observatie opgenomen.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan