Politieberichten van donderdag 14 september 07.00 uur tot vrijdag 15 september 07.00 uur

Drachten: overstekende haas veroorzaakt aanrijdingDe politie heeft donderdagochtend geassisteerd bij aanrijding op De Knobben. Een 36-jarige automobilist uit Drachten kwam met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht, dit in een poging om een overstekende haas te ontwijken. Op dat moment naderde vanuit de tegenoverstelde richting een 34-jarige automobilist uit Surhuisterveen. Een aanrijding tussen de twee automobilisten was het gevolg. De inwoner van Surhuisterveen is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De haas kwam met de schrik vrij.

Sneek: man aangehouden na doorrijden na ongevalDe politie heeft donderdagochtend vroeg A32 nabij Steenwijk een 39-automobilist uit Sprundel aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed. De man had eerder die ochtend in Sneek op de kruising van de Stadsrondweg-zuid met de afslag De Hemmen een aanrijding veroorzaakt, waarbij een 30-jarige bromfietser uit IJlst gewond raakte. De automobilist was na de aanrijding door gereden, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De bromfietser is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na een zoekslag kon de politie de verdachte aanhouden op de A32, nabij Steenwijk. Omdat er een vermoeden bestond dat de man onder invloed had gereden, werd een blaastest afgenomen. Hij blies 665 ug/l. Na het invorderen van het rijbewijs is de man voor nader onderzoek ingesloten. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Heerenveen: automobiliste gewond na aanrijdingDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de A32, nabij Heerenveen. Een 18-jarige automobilist uit Mildam zag te laat dat het verkeer voor hem snelheid had geminderd. Een kop-staart botsing was het gevolg, waarbij een 36-jarige automobiliste uit Wolvega gewond raakte. Zij is met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Kollumerzwaag: man aangehouden na mishandelingDe politie heeft vrijdagochtend vroeg bij een feesttent aan de Foarwei een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling en het vernielen van een auto. De Leeuwarder had zich in de feesttent vervelend gedroegen en werd door beveiligingsmedewerkers naar buiten gedirigeerd. Eenmaal buiten ontstak de verdachte in woede en begon met stenen richting de beveiligingsmedewerkers te gooien. Hierbij werd één beveiligingsmedewerker geraakt en ook een bestelbus moest het ontgelden. Hierop werd de politie gebeld die de man aanhield en overbracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan