Politieberichten Van: Donderdag 31 Augustus 07.00 uur t/m Vrijdag 1 September 07.00 uur

Langedijke: natuurlijke dood inwoonster LangedijkeDe 48-jarige vrouw die afgelopen woensdag dood in haar woning in Langedijke is aangetroffen blijkt niet door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Sectie door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk heeft donderdag uitgewezen dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven. De vrouw is overleden aan medische complicaties ten gevolge van een longontsteking. Het aangetroffen letsel heeft niet bijgedragen tot het intreden van het overlijden. Het is niet aantoonbaar dat het letsel is ontstaan door een strafbaar feit. Het onderzoek wordt dan ook afgesloten. De aangehouden man is inmiddels in opdracht van de officier van justitie in vrijheid gesteld. De woning is vrijgegeven.

Drachten: automobilist gewond bij aanrijdingDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Dopplerlaan, waarbij een 66-jarige automobilist uit Vries gewond raakte. Een 26-jarige automobilist uit Appelscha verleende op de Galvanilaan geen voorrang aan de voor hem, uit de Dopplerlaan, van rechtskomende 66-jarige automobilist uit Vries. Een aanrijding was gevolg,  waarbij de man uit Vries met zijn auto in een naast gelegen sloot belandde. De brandweer heeft hem uit zijn benarde positie moeten bevrijden. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De automobilist uit Appelscha kwam met de schrik vrij.

Harlingen: bromfietser gewond bij aanrijdingDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op De Leeuwerik. Een 55-jarige automobilist uit Franeker wilde op De Leeuwerik rechtsaf slaan om de Kimswerderweg in te rijden. Hierbij zag hij echter een 18-jarige bromfietser uit Kimswerd over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De Kimswerder is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Terschelling West: motorrijder gewond bij eenzijdig ongevalDe politie heeft donderdagavond geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Hoofdweg. Een 32-jarige motorrijder uit Doetinchem raakte door nog onbekende oorzaak de controle over zijn motorfiets kwijt. Hij kwam ten val en raakte daarbij met zijn been een paaltje. Het slachtoffer is met ernstig beenletsel per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam.

Leeuwarden: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Leo Twijnstrastraat. Vrijdagochtend omstreeks 04.30 uur ging een beveiligingsmedewerker poolshoogte nemen omdat bij het bedrijf het inbraakalarm was afgegaan. De medewerker zag al snel dat er een deur van het bedrijf was geforceerd en dat er twee onbekende personen zich in het pand bevonden. Bij het zien van de beveiligingsmedewerker gingen de twee er vandoor, waarbij vermoedelijk één van hen dwars door een ruit is gesprongen. Met behulp van onder andere een politiehond is gelijk de omgeving afgezocht. Helaas werden de twee niet meer aangetroffen. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in. Namens het bedrijf moet nog aangifte worden gedaan. Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen uit het bedrijf.

Bron: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})