Politieberichten Van: Zondag 27 Augustus 11.00 uur t/m Maandag 28 Augustus 07.00 uur

Sneek: politie zoekt getuigen van vernieling bomenDe politie is op zoek naar getuigen van het vernielen van zo’n tien jonge bomen op de hoek van de Groenedijk met de Groendijksterzijl. Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de jonge bomen omgezaagd en uit de grond getrokken. Namens de gemeente moet nog aangifte worden gedaan. Getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900 – 8844.

 

Metslawier: twee gewonden bij aanrijdingDe politie heeft zondagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Lauwersseewei. Een 31-jarige automobilist uit Dokkum verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Via een betonrand en de berm belandde de man met zijn auto op de verkeerde weghelft. Hier kwam uit tegenovergestelde richting een 46-jarige automobiliste uit Lioessens rijden. De vrouw kon niet meer uitwijken en een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

 

Wjelsryp: vrouw gewond bij paardenmarathonDe politie heeft zondagmiddag geassisteerd bij een ongeval tijdens de paardenmarathon op een terrein langs de Westerein. Een 37-jarige inwoonster van Wjelsryp liep beenletsel op, toen de menkar waarop zij stond, bleef haken achter een obstakel. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

 

Menaldum: brand in woning door blikseminslagDe politie heeft zondagmiddag geassisteerd bij brand een in woning aan de Rypsterdyk. Door blikseminslag was er brand ontstaan op het dak van de woning. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat dak grotendeels werd verwoest. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

 

Harlingen: afval in brandDe politie heeft maandagochtend vroeg geassisteerd bij een brandje in de Carl Visschersteeg. Onbekenden hadden een hoop met afval in brand gestoken. Agenten konden voorkomen dat een fiets, die in de hoop lag, verloren ging. De brandweer heeft de brand geblust.

 

Fryslân: onder invloed De volgende bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurder ontving een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden.

 

Kimswerd: Harlingerweg, zondagochtend vroeg, 42-jarige bestuurder van een brommobiel, 475 ug/l, rijverbod van vier uur. De man was de controle over zijn voertuig verloren en over de kop geslagen. Hij en zijn mede passagier bleven ongedeerd.

 

Leeuwarden: Groeneweg, zondagavond, 37-jarige automobilist uit Drachten, 735 ug/l, rijverbod van 8 uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

 

Bron: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

 

112Fryslan

})