Politieberichten Van: Zondag 24 September 13.00 uur t/m Maandag 25 September 07.00 uur

Fryslân: grootscheepse actie om boetes te innen

De redactie van 112 Fryslan heeft in overleg besloten om dit nieuwsitem over de grootscheepse actie van afgelopen zaterdag in meerdere plaatsen in Friesland niet op onze site te plaatsen. Dit omdat deze actie van de politie veel ergenissen en kwaadheid met zich hebben meegebracht. U kunt dit nieuwsitem uiteraard wel lezen via de site van de politie fryslan. www.politie.nl/friesland  en klikt dan vervolgens als u op de site bent op PERSBERICHTEN.

Gorredijk: diefstal uit woningDe politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Schansburg. De 82-jarige bewoonster liet zaterdagavond een onbekend meisje binnen die verklaarde op zoek te zijn naar haar broertje. Het meisje vroeg of ze haar broertje mocht bellen. Na het bellen verliet het meisje de woning. De bewoonster ontdekte toen dat uit haar portemonnee de pinpas gestolen is. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie.

Leeuwarden: straatroofDe politie doet onderzoek naar een straatroof op de Nieuwstad. Een 14-jarige en een 15-jarige jongen uit Leeuwarden zijn zaterdagnacht op de hoek van de Nieuwestad met de St. Jacobsstraat beroofd. Drie onbekende personen hebben de sigaretten, de mobiele telefoons en de beurs van de jongens gestolen. Na de diefstal gingen de drie ervandoor. De 15-jarige jongen is door één van de drie jongens in zijn gezicht geslagen. Signalement van de drie verdachten: jongens in de leeftijd van 15 tot 17 jaar met een getinte huidskleur.

Garyp: vijf rijbewijzen ingevorderd op WâldweiDe politie heeft zondagmiddag op de Wâldwei met behulp van een lasergun een snelheidscontrole gehouden, waarbij van vijf snelheidsovertreders het rijbewijs is ingevorderd. Een 42-jarige motorrijder uit Leeuwarden maakte het wel heel erg bont. Hij reed met maar liefst 227 kilometer per uur over de Waldwei, waar maar 100 kilometer per uur is toegestaan. Ook vier automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze de maximumsnelheid met maar dan 50 kilometer per uur hadden overschreden.

De Knipe: aanrijding met letselDe politie heeft zondagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Dominee Veenweg. Een 66-jarige fietser uit Heerenveen zag een kat de weg oversteken en week uit. De fietser kon niet meer uitwijken en fietste tegen de kat aan. De fietser raakte gewond en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Sneek: autobrandDe politie heeft zondagmiddag de brandweer geassisteerd bij een autobrand. De auto van een 25-jarige inwoner uit Spakenburg stond geparkeerd op het Zuidend. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak geweest van de brand.

Leeuwarden: twee vandalen aangehoudenDe politie heeft maandagochtend vroeg in een horecagelegenheid in de Oude Doelesteeg een 18-jarige inwoner van Purmerend en een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling van drie fietsen op het Herenwaltje. De twee waren kwaad geworden omdat de fiets van één van de mannen was vernield. Hierop vernielden ze drie andere fietsen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Sneek: twee vernielers aangehoudenDe politie heeft maandagochtend vroeg op de Woudvaartkade twee inwoners van Sneek van 33 en 38 jaar aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige had de politie gebeld toen hij zag dat twee mannen bij een kantoor aan de Hoogend op de ramen sloegen en geparkeerde auto’s vernielden. De politie was snel ter plaatse en kon op basis van een goed signalement de twee aanhouden. Hierbij pleegde één van de verdachten veel verzet. Na een worsteling en het gebruik van peperspray kon ook hij worden overgebracht naar het politiebureau. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: man aangehouden op verdenking van diefstalDe politie heeft maandagochtend vroeg op de HBS-straat een 22-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van diefstal. Na een controle van zijn auto, werden in de kofferbak drie rollen met kabels aangetroffen. De kabels waren nat en besmeurd met zand. Omdat de Drachtster geen duidelijke verklaring kon geven voor deze kabels werd hij aangehouden op verdenking van diefstal. Hij is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de kabels.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})