Politieberichten Van: Zondag 1 Oktober 2006 t/m Maandag 2 Oktober 2006

Zwagerbosch: bromfietser gewond door aanrijdingDe politie heeft zondagmiddag op de Boskwei geassisteerd bij een ongeval, waarbij een 13-jarige bromfietser uit Zwagerbosch gewond raakte. De jongen verleende geen voorrang aan een 22-jarige automobilist uit Drogeham en een aanrijding was gevolg. De bromfietser kwam ten vel en liep schaafwonden op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Ameland – Buren: inbraak in horecagelegenheidDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een horecagelegenheid aan de Strandweg. Tussen zaterdagnacht en zondagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Het gehele pand werd doorzocht. Uit twee gokkasten werden enkele duizenden euro’s weggehaald. Ook de fooienpot, met daarin enkele honderden euro’s, werd weggenomen. Een 30-jarige inwoonster van Buren deed namens het bedrijf aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Heerenveen: alcoholcontrole na afloop van voetbalwedstrijdDe politie heeft zondagmiddag, na afloop van de voetbalwedstrijd sc Heerenveen – PSV, 180 automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed. Van deze 180 automobilisten bleken vijf te veel te hebben gedronken. Naast een rijverbod van enkele uren kregen allen een proces-verbaal. Tijdens de controle negeerde een bestuurder het stopteken en reed door. Zijn kenteken is bij de politie bekend en hij zal een bekeuring thuis krijgen gestuurd.

Irnsum: man aangehouden na verlaten plaats ongevalDe politie heeft zondagavond op de Reinerswei een 29-jarige inwoner van Jirnsum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. De politie had een melding gekregen dat er een voertuig in Kromme Grou was beland en dat de automobilist de plaats van het ongeval had verlaten. Eenmaal ter plaatse bleek een aantal omstanders getuige te zijn geweest van het ongeval. Een aantal van hen kon een goed signalement geven van de bestuurder. Tijdens het opnemen van diverse verklaringen kwam er een man al slingerend aanfietsen die voldeed aan opgegeven signalement. Hij werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte weigerde om mee te werken aan een blaastest. Hierop kreeg de man een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Er is tevens proces-verbaal opgemaakt.  

Drachten: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan het Zetveld. Zondagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. De gehele woning werd doorzocht. Er werden onder andere enkele sieraden en bankpassen weggenomen. De 30-jarige bewoner deed aangifte.

Heerenveen: straatroofDe politie doet onderzoek naar een straatroof op de Gedempte Molenwijk. Een 65-jarige inwoonster van Oosterwolde is zondagnacht beroofd. De vrouw liep naar haar auto toen ze  werd vastgegrepen door een onbekende man. Het slachtoffer begon om hulp te roepen, waarop ze werd los gelaten. De man heeft haar portemonnee gestolen. Na de diefstal ging hij er vandoor. Signalement van de verdachte: man van rond de 20 jaar, 1.70 meter lang en een slank postuur. Hij droeg donkere kleding en een baseballpet.

Oldeholtwolde: gewonde door eenzijdig ongevalDe politie heeft zondagnacht geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de A32, nabij Oldeholtwolde. Een 25-jarige automobiliste uit Wolvega raakte vermoedelijk door de hevige regenval de controle over haar voertuig kwijt. Na een slip belandde de vrouw in de berm en uiteindelijk kwam ze met haar auto tot stiltand in een greppel. De brandweer heeft het slachtoffer uit haar benarde positie bevrijd. Met letsel aan de rug en de nek is de vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderdDe politie heeft zondagnacht op de Amelandsdwinger een 28-jarige automobilist uit Dokkum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten gaven de man een stopteken omdat er vermoeden bestond dat de man onder invloed verkeerde. Op het politiebureau blies hij 685 ug/l. Naast een proces-verbaal, werd ook het rijbewijs van de man ingevorderd.

Goengahuizen: brand in schuurDe politie heeft maandagochtend vroeg de brandweer geassisteerd bij een brand in een schuur naast een boerderij aan de Peansterdyk. Door vermoedelijk blikseminslag brak er brand uit in  de schuur. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de schuur, met daarin onder andere een tractor en gasolietank, verloren ging.

Westergeest: man aangehouden na negeren stoptekenDe politie heeft maandagochtend vroeg op de Simmerwei een 25-jarige inwoner uit de gemeente Kollumerland aangehouden. Agenten hadden de man in Hurdegaryp een stopteken gegeven omdat ze hem en zijn auto wilden controleren. De verdachte negeerde het stopteken en ging er vandoor. De politie zette de achtervolging in en met snelheden van boven de 140 kilometer per uur ging het via de Quatrebras naar Veenwouden. Hier staakten de agenten de achtervolging omdat het te gevaarlijk werd, mede door vele regen. Na een zoekslag werd de man aangetroffen op de Simmerwei in Westergeest. Hij is aangehouden en overgebracht politiebureau. Hier bleek dat het rijbewijs van de verdachte ongeldig was verklaard. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan