Politieberichten Van: Woensdag 6 September 07.00 uur t/m Donderdag 7 September 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak op woensdagochtend in een woning aan de Leeuwerikstraat. De inbraak vond plaats tussen middernacht en ’s ochtend 07.00 uur. Men kwam binnen door een raampje van de bijkeuken te forceren. Gestolen werd een aantal identiteitspapieren en een bijna nieuwe, paarse damesfiets. Aangifte is gedaan door een 48-jarige inwoner van Leeuwarden. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Leeuwarden: politie houdt ‘natte’ dealer aan De politie heeft woensdagochtend een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man werd op de Achter de Hoven, samen met twee anderen, gezien door leden van het Drugs Overlast Team (DOT) van de Friese politie. Agenten zagen dat de 38-jarige verdovende middelen uit een heuptasje pakte en deze verkocht aan een klant. Hierop besloot de politie de dealer aan te houden. Toen de man de politie in de gaten kreeg ging hij er vandoor richting Oostergrachtswal. Onder de woorden “Ik heb niks gedaan”, sprong de verdachte over de reling het water van de Oostergracht in en verdween hij kopje onder. Even later verliet de man het water en werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Leeuwarden: politie houdt vreemdelingen aanDe politie heeft woensdagochtend in het kader van de vreemdelingwet een aantal woningen in de wijk Heechterp gecontroleerd. Er bestond namelijk een vermoeden dat in de woningen personen verbleven die niet in het bezit waren van de juiste papieren om in Nederland te mogen verblijven. Tijdens deze actie werden er in de woningen een vrouw van 30 jaar en een man van 26 jaar aangetroffen die niet rechtmatig in Nederland verbleven. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Ook werd in één van de woningen een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij tijdens zijn asielprocedure een valse identiteit had gebruikt. Ook hij is op het politiebureau voor nader onderzoek ingesloten. ’s Avonds is in de binnenstad een vrouw van 34-jarige vrouw aangehouden, ook zij had niet de juiste papieren om in Nederland te mogen verblijven. Alle vier vreemdelingen zijn illegaal in Nederland en zullen worden uitgezet.

Jelsum: politie controleert bromfietsersDe politie heeft woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur een bromfietscontrole gehouden op de Bredyk. Twintig bromfietsers werden gecontroleerd op de rollertestbank. Van deze twintig bleken acht bromfietsen een te hoog vermogen af teven. De hoogst gemeten waarde was 1.7 kW, terwijl er maar 0,7 kw is toegestaan.

Bolsward: scooterrijder schopt man van zijn fietsDe politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 74-jarige fietser uit Bolsward. Woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur wilde de man op de Dijkstraat, na een bezoekje aan een snackbar, op zijn fiets stappen om zijn weg te vervolgen. Op dat moment komt vanaf de Harlingerstraat een tot nu toe onbekende jongen op zijn scooter met hoge snelheid aan rijden. Al claxonnerend komt de scooter tot stilstand en er ontstaat tussen de 74-jarige fietser en de jongen een woordenwisseling. De jongen stapt vervolgens op zijn scooter en rijdt richting de binnenstad. Ook de fietser vervolgt zijn weg en rijdt richting het Laag Bolwerk. Op een gegeven moment ziet de fietser dat de jongen op de scooter is gekeerd en terugkomt. Ter hoogte van het bushokje op het Laag Bolwerk haalt de jongen op de scooter de fietser in. Hij schopt hierbij tegen de fiets, waardoor het slachtoffer uit balans raakt en komt te vallen. De man loopt hierbij enkele schaafwonden op. De jongen reed op een zwarte bromscooter, hij droeg een zwart helm en een rode jas.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1HG7akZS4sQ&feature=player_embedded[/youtube]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan