Politieberichten Van: Woensdag 30 Augustus 07.00 uur t/m Donderdag 31 Augustus 07.00 uur

Leeuwarden: rijden zonder geldig rijbewijsDe politie heeft woensdagmiddag op de Tweebaksmarkt een 25-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden zonder geldig rijbewijs. Agenten hadden de man dit jaar hierop al twee keer eerder betrapt. Gezien deze historie werd besloten om de auto van de man inbeslag te nemen. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Sint Annaparochie: automobiliste omgekomen bij eenzijdig ongevalBij een eenzijdig verkeersongeval op de Stadhouderweg is woensdagmiddag een 46-jarige automobiliste uit Amsterdam om het leven gekomen. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw met haar auto van de weg en botste tegen een boom. Zij is ter plaatse overleden aan haar verwondingen. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân onderzoekt de toedracht van dit ongeval.

Drachten: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan het Paardepad. Tussen maandagavond en woensdagmiddag kwam men binnen na het forceren van een deur. Het gehele huis werd doorzocht. Er werden onder andere een mobiele telefoon, een dvd-speler en een satalietontvanger weggenomen. De 35-jarige bewoner heeft aangifte gedaan. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Nijland: brand in woningDe politie heeft donderdagochtend vroeg geassisteerd bij een brand in een woning aan de Koarnleane. De bewoners hadden vergeten om een kaars in de woonkamer te doven. Hierdoor is brand ontstaan. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de woonkamer veel rook- en waterschade opliep. De 33-jarige bewoonster en een 59-jarige inwoner van IJmuiden liepen door de brand ademhalingsproblemen op. De twee zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Langedijke: politie onderzoekt dood vrouwDe politie stelt een onderzoek in naar de dood van een 48-jarige vrouw in Langendijke. Woensdag werd het stoffelijk overschot van de vrouw aangetroffen in een woning aan de Stokdijk. Woensdagochtend, kort na acht uur, werd gemeld dat een vrouw in de woning onwel was geworden. Bij de komst van politie en ambulancepersoneel bleek het slachtoffer, de 48-jarige bewoonster, overleden te zijn. De politie sluit niet uit dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Ze had zichtbaar verwondingen. Een 53-jarige inwoner van Ooststellingwerf was op dat moment in de woning aanwezig. Hij is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De oorzaak en de toedracht zijn nog niet bekend. De recherche van de politie Fryslân heeft dit in onderzoek. Door de politie is een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) opgestart. Het circa 20 mensen tellende team bestaat onder andere uit diverse rechercheurs van verschillende disciplines. Vooralsnog kunnen geen verdere mededelingen worden gedaan.

Bron: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan