Politieberichten Fryslan: Donderdag 28 September 2006

Politieberichten Van: Woensdag 27 September 07.00 uur t/m Donderdag 27 September 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sonnega: bromfietsster gewond door aanrijdingDe politie heeft woensdagochtend geassisteerd bij een aanrijding op het fietspad aan de Sasweg, waarbij een 17-jarige bromfietsster uit Oldemarkt gewond raakte. De vrouw kwam door nog onbekende oorzaak in een flauwe bocht in botsing met een 52-jarige motorrijder uit Wolvega. De bromfietsster kwam hierbij ten val en liep letsel op aan haar knie en voet. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De motorrijder kwam met de schrik vrij.

Veenwouden: rijden met een ongeldig rijbewijsDe politie heeft woensdagochtend op de Slagvinkstraat een 25-jarige automobiliste uit Veenwouden twee keer een proces-verbaal gegeven voor het rijden terwijl het rijbewijs ongeldig is verklaard. Agenten zagen de vrouw rijden, waarna ze een stopteken kreeg. Tijdens de controle die volgde bleek dat het rijbewijs van de vrouw ongeldig was verklaard. Aan de vrouw werd duidelijk gemaakt dat ze niet meer een voertuig mocht besturen. De agenten waren nog maar net weggereden of de vrouw stapte alweer in haar auto en reed weg. Wederom kreeg de vrouw een stopteken, waarna er nog een keer proces-verbaal is opgemaakt.

Fryslân: 42-jarige Roy Straatsma uit Oosterwolde vermistSinds dinsdagochtend 26 september wordt de 42-jarige Roy Straatsma uit Oosterwolde vermist. De man heeft ’s ochtends om 06.50 uur zijn huis aan de Grietmanslaan verlaten en is per bus vertrokken naar zijn werk in Drachten. Een collega van Roy zag hem in de bus, bij de halte van het werk bleef Roy echter zitten. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Roy Straatsma, die een geestelijke beperking heeft, is een man van 42 jaar met een gezet postuur, groen/grijze ogen en kort donkerbruin haar. Roy droeg die ochtend een felblauw jack, donkergrijze joggingbroek met aan de zijden twee beige biezen, beige sandalen met klittenband en op zijn rug een zwarte ronde kofferrugzak. Heeft u Roy Straatsma na dinsdagochtend nog gezien of weet u waar hij op dit moment is, neem dan contact op met de politie Fryslân via 0900 – 8844.

Fryslân: dit jaar al 200 rijbewijzen ingevorderd door Bureau VerkeershandhavingBureau Verkeershandhaving van de politie Fryslân heeft sinds 1 januari van dit jaar al meer dan 200 rijbewijzen ingevorderd omdat de bestuurders meer dan 50 kilometer per uur te hard reden. Woensdag werd nummer 200 en 201 betrapt. Een 19-jarige automobilist uit de gemeente Boarnsterhim reed woensdagmiddag met een gemiddelde snelheid van 132 kilometer per uur over de De Hoflanswei, terwijl er 70 kilometer per uur is toegestaan. Tijdens de rit passeerde hij enkele keren met grote snelheid groepen schoolkinderen. Agenten hebben de bestuurder een stopteken gegeven, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximum snelheid en het veroorzaken van gevaar op de weg. Op de A32, nabij Wirdum, reed woensdagavond een 26-jarige automobilist uit Leeuwarden 130 kilometer per uur, terwijl er 70 kilometer per uur is toegestaan. Ook deze bestuurder kreeg een stopteken, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg de man een proces-verbaal.

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Speenkruid. Tussen dinsdagavond en woensdagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden onder andere enkele bankpassen, een creditcard en een mobiele telefoon weggenomen. De 48-jarige bewoonster deed aangifte.

Harlingen: brand in woningDe politie heeft woensdagavond de brandweer van Harlingen geassisteerd bij het blussen van een brand in een woning aan de Nieuweburen. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand op de bovenverdieping van de woning. Een voorbijganger zag allemaal rook uit het dak van de woning komen en waarschuwde de brandweer. Deze was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de bovenverdieping geheel uitbrandde. De overige vertrekken liepen rook- en waterschade op. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Dokkum: brand in schuurDe politie heeft woensdagnacht de brandweer van Dokkum geassisteerd bij het blussen van een brand in een schuur naast een woning aan de Prof. U. Huberstraat. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat een sigaret niet goed is uitgemaakt. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen woning. De schuur kan als verloren worden beschouwd. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Workum: politie houdt vervelende feestganger aanDe politie heeft woensdagavond een 26-jarige man uit Wûnseradiel aangehouden op verdenking van vernieling. Omstreeks 19.00 uur had de politie de eigenaar van een horecagelegenheid geassisteerd bij het verwijderen van de verdachte. Hij zou zich vervelend hebben gedragen. Een uur later werd gemeld dat de man wederom in de gelegenheid zat. Er waren nu ook vernielingen gepleegd. De verdachte is ter plaatse door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omstanders (het was feest in Workum) maakten het politieoptreden moeilijk en belemmerde de doorgang. Uiteindelijk konden de politieagenten onder het dreigen met de wapenstok bij hun voertuigen komen.

Leeuwarden: brand in autoDe politie stelt een onderzoek in naar een autobrand in de Kalverstraat. Donderdagochtend vroeg liep de auto van een 29-jarige inwoonster van Leeuwarden veel schade op door vermoedelijk brandstichting. De brandweer heeft de brand geblust.

Augustinusga: brand in bestelauto en caravanDe politie heeft woensdagavond de brandweer van Drogeham geassisteerd bij het blussen van een brand in een bestelauto en een caravan voor een woning aan de Skoalikkers. Door kordaat optreden van buurtbewoners en de bewoner, die de caravan en de bestelauto van oprit hebben gehaald, is een woningbrand voorkomen. De woning liep nog wel schade op door de hitte van de brand. Zo zijn bijna alle ramen gebarsten. De caravan kan als verloren worden beschouwd. Ook de bestelauto liep veel schade op. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan