Politieberichten Van: Woensdag 20 September 07.00 uur t/m Donderdag 21 September 07.00 uur

Hemelum: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan De Klaster. Tussen dinsdagavond en woensdagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. In het pand werd een kluis opengebroken, waarna er een geldbedrag van enkele duizenden euro’s werd weggenomen. Een 39-jarige inwoner van Hemelum deed namens het bedrijf aangifte.

Noardburgum: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Woudweg. Woensdagmiddag kwam men binnen door een openstaand raam. De gehele woning werd doorzocht. Er werden onder andere enkele bankpasjes, een telefoon en sieraden weggenomen. De 71-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: dealers door politie aangehoudenDe politie heeft woensdagmiddag in de Menno van Coehoornstraat twee inwoners van Leeuwarden van 18 en 29 jaar aangehouden op verdenking van het handelen in harddrugs. Agenten zagen dat de mannen bezig waren om twee bolletjes met daarin cocaïne te verkopen. Hierop werden de twee aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De cocaïne is inbeslaggenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Nijega: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Kilometerwei. Tussen woensdagochtend en woensdagmiddag kwam men binnen door een openstaand raam. De gehele woning werd doorzocht. Er werden onder andere een dvd-speler, creditcard, beeldscherm, digitaal fototoestel en een aantal sieraden weggenomen. De 53-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Ureterp: brand in schuurDe politie heeft donderdagochtend omstreeks 04.00 uur de brandweer geassisteerd bij een brand in een schuur naast een woning aan de Mounleane. Een voorbijganger hoorde een harde knal en zag vervolgens een rode gloed in de schuur. Hij twijfelde niet en schakelde de hulpdiensten in. Ook de bewoners van de naastgelegen woning werden door hem gewekt.  In de schuur bleek door nog onbekende oorzaak een tractor vlam te hebben gevat. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de tractor en de schuur veel schade opliep.

Leeuwarden: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Europaplein. Donderdagochtend omstreeks 04.00 uur kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit één van de kantoren werd een kluis met onbekende inhoud weggenomen. Een 52-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens het bedrijf aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Fryslân: onder invloed De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Reduzum: Ds.Boersstrjitte, donderdagochtend vroeg, 49-jarige automobilist uit Reduzum, 730 ug/l. Een getuige had de man al slingerend zien rijden en de politie gewaarschuwd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Franeker: Burg. J. Dijkstraweg, donderdagochtend vroeg, 37-jarige automobilist uit Dongjum, 580 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})