Politieberichten Van: Woensdag 13 September 07.00 uur t/m Donderdag 14 September 07.00 uur

Door persoonlijke omstandigheden staan de politieberichten later op de site dan u gewendt bent. Hiervoor mijn excusuus.

Leeuwarden: politie onderschept pakketje met drugsDe politie heeft maandagmiddag een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het bezit en handel in harddrugs. Vanaf de Antillen was een pakketje, met daar in cocaïne, verzonden naar het verblijfadres van de verdachte in Leeuwarden. Na de aflevering werd de man aangehouden in de Konvooistraat. Na onderzoek bleek hij het pakketje te hebben verstopt in een prullenbak in de Oldegalileën. Het pakketje is inbeslaggenomen en de verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau en zit nog vast. De straatwaarde van de cocaïne bedraagt zo’n tienduizend euro.

Oudehaske: motorrijder gewond bij eenzijdig ongevalDe politie heeft woensdagochtend geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de afrit van de A7, nabij Oudehaske. Een 23-jarige motorrijder uit Sneek verloor in de bocht door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij kwam ten val en gleed met zijn motorfiets tegen een aantal bomen. Het slachtoffer liep hierbij letsel op aan zijn arm en ribben. De Sneker is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Drachten: rijbewijs ingevorderd De politie heeft woensdagochtend op de Stationsweg een 76-jarige automobilist uit Rottevalle aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 405 ug/l. Omdat de verdachte de afgelopen drie weken al twee keer eerder was betrapt op het rijden onder invloed werd het rijbewijs van de man ingevorderd en zijn auto inbeslaggenomen.

De Wilgen: auto gestolen bij inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een garagebedrijf aan de Drachtster Heawei. Tussen dinsdagavond en woensdagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de showroom van het bedrijf werd een zwarte Opel Vectra station met kenteken 63-RT-VT weggenomen. Namens het bedrijf deed een 46-jarige inwoner van De Wilgen aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Terschelling West: brand in caravanDe politie heeft woensdagochtend vroeg de brandweer geassisteerd bij het blussen van een brand in een caravan op een camping aan de Hoofdweg. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een lamp in de doucheruimte. Deze ruimte liep veel schade op. De overige vertrekken liepen alleen rookschade op. De 61-jarige bewoner uit Leek werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel omdat hij rook had ingeademd.

Wolvega: brand in afvalcontainerDe politie heeft woensdagochtend de brandweer geassisteerd bij een brand in een afvalcontainer aan de Gentiaan. Door nog onbekende oorzaak is brand ontstaan in de afvalcontainer die in de trappenhal van een flat stond. Omdat de brandweer snel ter plaatse was, kon erger worden voorkomen.

Sint Johannesga: man aangehouden na bedreiging met mesDe politie heeft woensdagavond laat een 58-jarige inwoner van Sint Johannesga aangehouden op verdenking van bedreiging. Op de Molenstelle was een georganiseerd feest gaande en de man ondervond, volgens zijn eigen zeggen, hinder van de live-muziek. Om de muziek het zwijgen op te leggen pakte de verdachte een mes en bedreigende daarmee iemand van de organisatie. Hierop werd de politie gebeld die de man in zijn woning aanhield. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal mocht de man het bureau weer verlaten. Leeuwarden: rijden zonder geldig rijbewijsDe politie heeft donderdagochtend vroeg op de Van Loonstraat een 14-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. De jongen viel op omdat hij met een auto al slingerend over de weg reed. Na controle bleek de jongen niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Omdat er een vermoeden bestond dat hij had gedronken werd op het politiebureau een blaastest afgenomen. Hij blies 500 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan