Politieberichten Van: Maandag 4 September 07.00 uur t/m Dinsdag 5 September 07.00 uur

Breezanddijk A7: motorrijdster gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft maandagochtend geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de A7 nabij Breezanddijk. Een 25-jarige motorrijdster uit Heerhugowaard haalde een vrachtauto in, waarna ze vermoedelijk door een windvlaag de macht over het stuur verloor. Ze belandde met haar motor in de berm en kwam tot stilstand tegen de vangrail. Hierbij liep de vrouw letsel op aan haar heup. Ze is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Langezwaag: bromfietser gewond na aanrijdingDe politie heeft maandagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Hegedyk, waarbij een 17-jarige bromfietser uit Gorredijk gewond raakte. Een 30-jarige automobiliste uit Langezwaag verliet haar oprit om de weg op te rijden. Door de laagstaande zon werd zij echter verblind, waardoor ze de bromfietser niet zag aankomen. De jongen reed met zijn bromfiets tegen de zijkant van de auto. Hij kwam hierbij ten val en liep daardoor letsel op aan zijn hand. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Heerenveen: Volvo V40 gestolenDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een blauwe Volvo V40 met kenteken 60-GL-KN. De auto werd tussen zondagavond 22.00 uur en maandagochtend 08:30 uur gestolen vanaf een parkeerterrein van een automobielbedrijf aan het Turfschip. De 38-jarige eigenaar uit Haskerhorne heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Einsteinweg. Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend kwam men binnen door een gat in het dak te maken. In het pand werd een kluis opengebroken, waarna een grote hoeveelheid buitenlandse valuta werd weggenomen. Een 34-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens het bedrijf aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Berlikum: brand in schuurDe politie heeft maandagmorgen de brandweer geassisteerd bij een brand in een schuur aan de Kleaster Anjum. Door laswerkzaamheden is vermoedelijk brand ontstaan. De brandweer, die snel ter plaatse was, kon niet voorkomen dat de schuur en de daarin gestalde landbouwmachines en drie tractoren verloren gingen.

Heerenveen: fietsster gewond bij aanrijdingDe politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Haskeruitgang, waarbij een 12-jarige fietsster uit Heerenveen gewond raakte. Het meisje stak plotseling de weg over en verleende hierbij geen voorrang aan een auto met aanhanger, bestuurd door een 32-jarige automobilist uit Heerenveen. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen en het meisje kwam ten val en belandde onder één  van de wielen van de aanhanger. Hierbij liep ze letsel op aan haar hoofd. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Franeker: brandstichter door politie aangehoudenDe politie heeft maandagavond in een woning aan de Prins Bernardlaan een 28-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van brandstichting. Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie een melding dat er op de P.J. Troelstrastraat een bankstel in brand stond. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. Nog geen half uur later kreeg de politie wederom een melding dat er iets in de brand zou staan. Deze keer stond er op het Algraplein een bult met huisvuil in brand. Tijdens de bluswerk zaamheden van de brandweer vertelden diverse omstanders dat zij een man het vuur hadden zien aansteken. Omdat de politie over een goed signalement beschikte kon na een korte zoekslag de 28-jarige Franeker in zijn woning aan de Prins Bernardlaan worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: politie blust brand in mobiel toiletDe politie heeft dinsdagochtend vroeg een beginnende brand in een mobiel toilet op een parkeerplaats op de Middelwyk geblust. Door nog onbekende oorzaak was brand ontstaan in het toilet. Omdat het vuur dreigde over te slaan naar een bouwkeet, die naast het toilet stond, hebben agenten met een brandblusser de vlammen gedoofd. De brandweer heeft vervolgens nog even nageblust.

Leeuwarden: drie zaken in PlysjepostVanavond, dinsdag, wordt in het opsporings programma Plysjepost wederom de hulp van het publiek gevraagd bij drie zaken. Daaronder de brandstichting op het recreatieterrein Eeltjemeer onder Rinsumageest op donderdag 10 augustus, de mishandeling van een inwoner van Ureterp op zaterdag 26 augustus en de poging van een overval op het Casino in Lemmer op donderdag 10 augustus, waarbij een bewakingsvideo van de daders wordt getoond. Daarnaast zullen een aantal foto’s van personen worden getoond die door de politie worden gezocht. Plysjepost, dat na een zomerstop terug is op tv, is vanavond op Omrop Fryslân te zien om 18.45 uur en wordt om 20.45 uur en 22.45 uur herhaald. Ook dit nieuwe seizoen van Plysjepost rekent de politie Fryslân op de hulp van de inwoners van Fryslân.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})