Politieberichten Van: Maandag 28 Augustus 07.00 uur t/m Dinsdag 29 Augustus 07.00 uur

Leeuwarden: Christiaan Schaap sinds 24 augustus vermistDe politie onderzoekt de vermissing van de 45-jarige Christiaan Schaap. De heer Schaap is op donderdag 24 augustus 2006, omstreeks 14.00 uur, in zwaar depressieve toestand lopend vertrokken van zijn woning aan De Jokse te Leeuwarden. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. De heer Schaap heeft last van zijn onderrug en kan niet ver lopen Zijn signalement luidt: gezet postuur met een dik buikje. Christiaan Schaap mist het topje van zijn rechterpink en heeft op de zijn rechter bovenarm een tatoeage van een vogel. Op het moment van zijn verdwijnen was hij gekleed in een roze T-shirt met lange mouwen en een blauwe spijkerbroek en droeg hij donkerblauwe Mexx schoenen. Hij draagt twee gouden ringen aan zijn rechterhand,één gouden ring aan zijn linkerhand, een gouden ketting met een kruis en een zilverkleurige herenhorloge. De heer Schaap spreekt Fries. Een ieder die informatie heeft over de huidige verblijfplaats van Christiaan Schaap of hem na 24 augustus 14.00 uur heeft gezien, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900 – 8844 (lokaal tarief).

Leeuwarden: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijfspand aan de Tadingastraat. Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Er werden onder andere een aantal tft-beeldschermen, een radio met cd-speler en enkele tientallen cd’s weggenomen. Namens het bedrijf deed een 50-jarige inwoner van Leeuwarden aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Arum: boerderij afgebrandDe politie heeft dinsdag kort na middernacht geassisteerd bij een brand in een woonboerderij aan de Van Camminghaweg. Omwonenden ontdekten brand in het middengedeelte van het met riet gedekte kop-hals-romp boerderij en waarschuwden de bewoner, een 65-jarige man. De boerderij, waarin onder andere een auto, een boot en enkele maaimachines stonden, brandde geheel uit. De brandweer wist wel het woongedeelte te behouden. Daar was vooralsnog alleen waterschade. Hoe groot de schade is, is nog onbekend. De technische rechereche zal een onderzoek instellen naar de nog onbekende oorzaak van de brand.

Leeuwarden: politie houdt inbreker op heterdaad aanDe politie heeft dinsdagochtend een 41-jarige Leeuwarder op heterdaad aangehouden bij een inbraak in een horecagelegenheid op de Over De Kelders. Getuigen zagen dat de man een ruit uit de deur schopte en naar binnen kroop. Ze waarschuwden direct de politie. Met behulp van een politiehonds werd het pand doorzocht. Na enkele minuten werd de verdachte onder een tafel door de hond gevonden. Hij is aangehouden. Bij zijn aanhouding werd de verdachte door de politiehond in het onderbeen gebeten. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. Er moet nog aangifte worden gedaan.

Zwaagwesteinde: man door politie aangehouden voor mishandelingDe politie heeft maandagmiddag in een woning aan de Voorstraat een 32-jarige inwoner van Zwaagwesteinde aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had even daarvoor in een woning aan De Brekken een woordenwisseling gekregen met 33-jarige inwoonster van Zwaagwesteinde. De woordenwisseling liep zo uit de hand, waarna de verdachte het slachtoffer met een flesje bier op het hoofd sloeg. De vrouw liep hoofdletsel op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De verdachte is overgebracht naar het politiebureua en voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan