Politieberichten Van: Maandag 21 Augustus 07.00 uur t/m Dinsdag 22 Augustus 07.00 uur

Zwaagwesteinde: politie zoekt getuigen van ongeval

De politie zoekt getuigen van een ongeval op vrijdagochtend omstreeks 10.30 uur op de Leeuwerikstraat. Bij dit ongeval raakte een 52-jarige fietsster gewond. Een witte/crème kleurige bestelbus, bestuurd door een nog onbekende man, gaf de vrouw, die op de kruising van de Vinkenstraat met de Leeuwerikstraat rechts af wilde slaan, te weinig ruimte. Het slachtoffer kwam met haar fiets ten val en liep daarbij inwendig letsel op. De bestuurder van de bestelbus heeft vermoedelijk niks van het ongeval gemerkt en is doorgereden. Achter de bestelbus reed een donkerkleurige personenauto, met daarin twee personen, die getuige van het ongeval moeten zijn geweest. Ook deze auto reed door. De politie komt graag in contact met de bestuurder van de bestelbus en met de bestuurder van de personenauto. Ook andere getuigen van het ongeval kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844.

 

Heerenveen: mishandeling door politie opgelost

De politie heeft met de aanhouding van drie jongens, twee inwoners van 17 en 18 jaar oud uit Heerenveen en een 18-jarige inwoner van Leeuwarden, een mishandeling van 19-jarige inwoner van Oudehaske opgelost. Op zondagochtend 13 augustus ontstond er een schermutseling op Achter de Kerk. De drie verdachten sloegen en trapten zonder duidelijke aanleiding de 19-jarige inwoner van Oudehaske. Een 32-jarige inwoner van Oudehaske die beide partijen wilde scheiden kwam met zijn hoofd tegen een muur en liep daarbij een hoofdwond op. Na onderzoek en het horen van diverse getuigen kon de politie de drie jongens aanhouden. Alle drie bekenden hun aandeel in deze vechtpartij. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn ze weer in vrijheid gesteld.

 

 

Vrouwenparochie: grafsteen vernielt De politie stelt een onderzoek in naar het vernielen van een grafsteen op de begraafplaats aan het Kerkplein. Afgelopen donderdag werd de steen voor ruim 1000 euro vernield. De politie komt graag in contact met getuigen van deze vernieling. Via 0900 – 8844 kan contact worden opgenomen met de politie. Een 65-jarige inwoner van Vrouwenparochie deed aangifte.

 

Leeuwarden: inbraak in woning De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan het Cambuursterpad. Tussen vrijdagmiddag en maandagmiddag kwam men binnen na het forceren van een deur. Er werden onder andere een LCD-tv, een computer en enkele tientallen cd’s weggenomen. De 58-jarige bewoner deed aangifte.

  Dokkum: inbraak in school

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Woudweg. Tussen vrijdagavond en maandagmorgen kwam men binnen na het forceren van een ruit. Er werden onder andere een aantal computers met toebehoren weggenomen. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in. Namens de school deed een 58-jarige inwoner van Dokkum aangifte.

 

Leeuwarden: inbraak in boot De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een boot die lag afgemeerd in de Prinsentuin. Maandagmiddag kwam men binnen na het openbreken van een deur van de boot. Er werden onder andere een laptop en een foto- en videocamera weggenomen. De 47-jarige schipper uit Erfurt (D.) deed aangifte.

 

Heerenveen: vrachtauto uitgebrand

De politie heeft dinsdagochtend vroeg de brandweer van Heerenveen geassisteerd bij het blussen van een brand in een vrachtauto. De vrachtwagencombinatie stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Oranje Nassaulaan. De brandweer kon niet voorkomen dat de vrachtauto verloren ging. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

 

Oldeholtwolde A32: man aangehouden voor bedreiging

De politie heeft dinsdagochtend vroeg op een parkeerterrein langs de A32 nabij Oldeholtwolde een 25-jarige inwoner van Wolvega aangehouden op verdenking van bedreiging. Bij de politie was een melding binnen gekomen dat een groepje mannen zich vervelend ophield in en rondom een tankstation. Eén van deze mannen had daarbij een medewerker van het tankstation bedreigd. Toen de politie arriveerde ging één van de mannen er snel vandoor. Na een korte zoekslag werd hij in de omgeving van het tankstation aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat deze man, een 25-jarige inwoner van Wolvega, de medewerker van het tankstation had bedreigd. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: www.politie.nl/Friesland (Persberichten)

 

112Fryslan