Politieberichten Van: Maandag 9 Oktober 07.00 uur t/m Dinsdag 10 Oktober 07.00 uur

Buitenpost: getuigen gezocht van aanrijdingDe politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Lauwersmeerweg, waarbij de veroorzaker is doorgereden. Maandagochtend omstreeks 07.15 uur reed een 40-jarige automobilist uit Surhuizum over Lauwersmeerweg nabij Buitenpost. Net na de kruising van de Lauwersmeerweg met de Kranswier ziet hij uit tegenovergestelde richting een auto af zich afkomen. Deze auto rijdt op zijn weghelft en door krachtig te remmen probeert de automobilist uit Surhuizum nog een aanrijding te voorkomen. Ondanks krachtig remmen kan hij niet voorkomen dat de onbekend gebleven automobilist zijn auto schamt. Er ontstaat schade aan de portier aan de bestuurderszijde, de linker buitenspiegel en het linker voorscherm. De politie komt graag in contact met deze onbekende bestuurder of met getuigen die deze aanrijding hebben gezien. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Gorredijk A7: twee kettingbotsingen veroorzaken fileDe politie heeft maandagochtend geassisteerd bij twee kettingbotsingen op de A7 nabij Gorredijk. Omstreeks 07:40 uur vond de eerste kettingbotsing plaats, waarbij drie auto’s op elkaar reden. De aanrijding was nog maar net afgehandeld of er deed zich opnieuw een kettingbotsing voor. Ditmaal reden er vier auto’s op elkaar, waarbij één van de automobilisten (leeftijd en woonplaats onbekend) nekletsel opliep. Deze bestuurder is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door de twee kettingbotsingen ontstond een lange file in de richting van Drachten naar Heerenveen.

Sneek: getuigen gezocht van aanrijdingDe politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Kanaalstraat, waarbij een 21-jarige fietser uit Sneek gewond raakte. De man fietste over de Kanaalstraat en wilde de ter hoogte van de Daaldersplaats oversteken naar het station. Bij het oversteken werd hij van achteren aangereden door een onbekend gebleven bromfietser en kwam ten val. Aangezien de man pijn had is hij samen met de bromfietser naar het ziekenhuis gereden. Eenmaal bij het ziekenhuis aangekomen is de bromfietser weer verder gereden zonder zich kenbaar te maken wie hij was. In het ziekenhuis bleek dat de fietser letsel had opgelopen aan zijn arm, hoofd en been. De politie komt graag in contact met de bromfietser of met getuigen die deze aanrijding hebben gezien. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Franeker: politie onderzoekt mishandelingDe politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling op een sportterrein aan de Jan Rodenhuisplein. Een 35-jarige voetballer uit Stiens liep na de eerste helft richting de kleedboxen. Zonder duidelijke aanleiding werd hij uitgescholden door een man. Om zijn woorden kracht bij te zetten deelde hij een kopstoot uit. De voetballer uit Stiens kon deze nog net ontwijken, waarop hij in zijn neus werd gebeten door de man. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.  De voetballer heeft maandagochtend aangifte van mishandeling gedaan. De naam van de verdachte is bekend bij de politie.

Sneek: inbreker overlopen in woningDe politie is op zoek naar een man die maandagmiddag heeft ingebroken in een woning aan de Julianastraat. Omstreeks 12.35 uur kwam de bewoner, een 40-jarige man, bij zijn huis. Hij zag een onbekende fiets staan en de voordeur stond open. Hij vertrouwde het niet en liep direct de woning in. In de huiskamer zag hij een onbekende jongeman die twee geldskistjes in zijn handen had. De jongen rende, na zijn ontdekking, via de achterdeur naar de Stationsstraat. De bewoner ging in de achtervolging en zag hem de kruising van de Emmastraat en de Willemsstraat oversteken. Daar rende de knaap een doodlopende steeg in. Hij liet de geldkistjes vallen en klom over een schutting. Daar raakte de bewoner hem kwijt. Volgens een getuige is de inbreker via een tuinhuisje naar de Sophiastraat gevlucht. De bewoner deed aangifte. De geldkistjes had hij weer terug. Later bleek er nog wel een handtas weg te zijn. De dader was een blanke jongen van ongeveer 17 jaar, vrij klein, pokdalig gezicht en kort sluik donkerblond haar. Hij was gekleed in onder andere een lichtgrijze broek en een jack, mogelijk een bomberjack. Hij liet bij de woning een kleine damesfiets achter.

Heerenveen: man mishandeldDe politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling van een 45-jarige man uit Heerenveen op zondagavond op de Oude Koemarkt. De man had in een horecabedrijf woorden gekregen met een andere man. Een derde man bemoeide zich er ook mee en buiten de zaak kreeg de aangever, zo verklaarde hij, een harde klap tegen het hoofd. Hij viel achterover op straat en liep hoofdletsel op. Maandagavond eed hij aangifte. Hij zou zich nog onder behandeling van de huisarts en de tandarts stellen.

Harlingen: politie houdt heler fiets aanDe politie heeft maandagavond een 18-jarige man uit Harlingen aangehouden op de Oosterparkweg. Hij reed zonder licht op de fiets. Toen de politiemensen hem wilden controleren, weigerde hij te stoppen. Ze konden hem toch achterhalen en vastpakken. Hij weigerde vervolgens zijn naam op te geven. Ook beledigde hij de politiemensen. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de fiets waar hij op reed, was gestolen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake heling van de fiets, het rijden zonder licht, belediging en het niet opgeven van zijn juiste identiteit. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld in afwachting van zijn verdere vervolging.

Hantumhuizen: drankrijder in de slootDe politie heeft maandagavond een 23-jarige man uit Keulen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Omstreeks 19.00 uur werd gemeld dat een auto in de sloot naast de Wierumerwei lag. Ter plaatse trof de politie de bestuurder, de verdachte, naast het voertuig aan. Hij bleek te hebben gedronken. Aan het bureau blies hij 695 ug/l. Hij kreeg een rijverbod, zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt. 

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})