Politieberichten van zondag 20 augustus 11.00 uur tot en met maandag 21 augustus 07.00 uur.

Nijemirdum: schuur in brandDe politie heeft maandagochtend vroeg de brandweer geassisteerd bij een brand in een schuur achter een woning aan de Nije Amerika. Een 45-jarige buurtbewoner werd wakker van enkele knallen. Toen hij op onderzoek uitging zag hij dat de schuur van zijn 72-jarige buurvrouw in brand stond. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de gehele schuur verloren ging. Bij de brand is vermoedelijk asbest vrij gekomen. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in naar de brand omdat niet duidelijk is wat de oorzaak van de brand is.

 

Wommels: dodelijke aanrijdingZondagmiddag is 53-jarige automobilist uit Leusden om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeval op de Westergoawei. Een 28-jarige automobilist uit Bolsward reed in de richting Wommels en raakte op de verkeerde weghelft. Op dat moment kwam uit tegengestelde richting een 48-jarige automobiliste uit Weidum. Zij kon de auto ontwijken, maar belandde wel met haar auto in de sloot. Zij kwam met de schrik vrij. Achter haar reed de 53-jarige automobilist uit Leusden. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste frontaal op de auto van de 28-jarige Bolswarder. De automobilist uit Leusden belandde ook met zijn auto in de sloot en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De inwoner van Bolsward is in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Bureau Verkeersongevalsanalyse van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

 

Leeuwarden: inbraak in gebouwDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een gebouw aan het Bonifatiusplein. Men kwam binnen door na het forceren van een ruit. Het gehele pand werd doorzocht. Er werden onder andere een beamer en een laptop weggenomen. Een 48-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

 

Fryslân: rijden onder invloedDe volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Maandagochtend vroeg, Turfkade in Franeker, 51-jarige automobiliste uit Franeker, 1130 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.Zondagavond, Groeneweg in Leeuwarden, 53-jarige automobilist uit Leeuwarden, 635 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

112Fryslan

})