Politieberichten 14 Augustus

 Fryslân, 14-08-2006 • Politieberichten zondag 13 augustus 13.00 uur tot en met maandag 14 augustus 07.00 uur.Minnertsga: man gewond door messteek – verdachte aangehoudenDe politie is zondag een onderzoek gestart na een aangifte van een 19-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie. Het slachtoffer is zaterdagnacht in een woning aan de Ferniaweg door een messteek gewond geraakt. Een 23-jarige inwoner van de gemeente Het Bildt had hem na een uit de hand gelopen ruzie in zijn bovenlichaam gestoken. Het slachtoffer vluchtte daarna de woning uit en zocht hulp bij een nabijgelegen café. Het horecapersoneel schakelde de hulpdiensten in waarna hij per ambulance naar het MCL gebracht is. Hij kon het ziekenhuis na een medisch onderzoek en verzorging van de wond weer verlaten en deed aangifte. Het slachtoffer, de verdachte en de 23-jarige inwoner van de gemeente Het Bildt waren tijdens het voorval in de woning aanwezig. Het incident vond aan de vooravond van hun stapnacht plaats. De verdachte is zondagochtend in zijn woning in de gemeente Het Bildt aangehouden en in verband met het politieonderzoek ingesloten. Hij is zondagmiddag, na overleg met de officier van justitie, weer vrijgelaten. Ook de 23-jarige getuige van het incident is zondagochtend verhoord. Het politieonderzoek gaat door.

Kootstertille: aanrijding met dodelijke afloop – vervolgDe politie heeft na een aanrijding die op 27 juli jl op de Rykswei plaatsvond een bloedproef afgenomen van een 56-jarige automobilist uit Kootstertille. Dit is een standaard procedure tijdens een aanrijding. De uitslag van de bloedproef is nu bekend en wijst uit dat de automobilist niet onder invloed van alcohol was. Daarnaast is uit het politieonderzoek gebleken dat de 56-jarige bestuurder op de linker weghelft reed. De verdachte heeft verklaard dat hij een black-out had. Zie tevens politieberichten van 28 juli 2006

Holwerd: woninginbraakDe politie onderzoekt een woninginbraak die tussen zaterdagavond en zondagavond in een woning aan de Fonteinstrjitte plaatsvond. Men drong het pand binnen door de achterdeur te forceren. Er is een dvd, een laptop en een beeldscherm gestolen. Een 29-jarige inwoonster van Holwerd deed aangifte.

Sneek: motorrijdster gewondDe politie heeft zondagavond assistentie geleverd tijdens een eenzijdige aanrijding aan de Stadsrondweg-zuid waarbij een motorrijdster gewond raakte. Het slachtoffer, een 47-jarige inwoonster van Sneek, kwam uit de richting Joure en reed in de richting van Bolsward. Zij ging met haar motorfiets door onbekende oorzaak in een bocht onderuit en kwam met de motor tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht. De motorfiets is door een takeldienst afgevoerd. 

Burgum: motorrijder gewondDe politie heeft zondagmiddag aan de Mr. W. M. Oppedijk van Veenweg assistentie geleverd tijdens een eenzijdig ongeval met een motorfietser. De 25-jarige bestuurder uit Burgum kwam van de Boek en sloeg linksaf. Tijdens deze manoeuvre ging hij met zijn motorfiets onderuit. Hij is met armklachten per ambulance naar het MCL vervoerd.

Balk: politie houdt verdachten aan voor vernielingDe politie heeft maandagnacht een 24-jarige en een 21-jarige inwoner uit de gemeente  Gaasterlân-Sleat aangehouden. Ze hadden een 32-jarige man bedreigd op de Dubbelstraat. Ook hadden ze de antenne van de auto van de man vernield. Tijdens de fouillering bleek dat de 21-jarige verdachte een wikkel speed in zijn bezit had. De verdachten zijn voor verhoor naar het politiebureau gebracht en ingesloten.

Leeuwarden: rijden onder invloed en verlaten plaats ongevalMaandagnacht heeft de politie een 24-jarige Leeuwarder meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. De man bleek met zijn auto tegen een bewegwijzeringpaal te zijn gereden op de Planetenlaan – Anne Vondelingweg. Na de aanrijding was hij weggelopen naar zijn woning. Hij bleek gewond te zijn aan zijn gezicht. De blaastest op het politiebureau leverde een uitslag van 490 ugl op.

Drachten: mishandeling en vernielingDe politie is een onderzoek gestart na de mishandeling van een 39-jarige Drachtster. De mishandeling vond op de Ludingakerke plaats. Tijdens een uit de hand gelopen ruzie had een 20-jarige verdachte een bierflesje tegen de arm van de 39-jarige Drachtster gegooid. Daarop stompte de verdachte de aangever tegen het oog. De aangever ging haar woning in waarop de verdachte een raam van de woning intrapte. Toen de politie ter plaatse kwam was de verdachte vertrokken. Het politieonderzoek gaat door. 

Harich: aanrijding letselDe politie heeft zondagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Stinsenwei. Een 80-jarige automobilist uit Oudega reed vanaf de rotonde achter een groep fietsers. De groep sloeg linksaf de Stinsewei op, een 80-jarige fietser uit Woerden, die ook deel uitmaakte van het groepje, stopte voor de kruising met de Stinsenwei. Door onbekende oorzaak kwam de auto in aanrijding met de fiets. De fietser raakte bij de aanrijding gewond aan zijn hoofd. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel aan zijn wond behandeld.

Fryslân: onder invloed De volgende bestuurder werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Sint Jacobiparochie: Zuideinde, zondagavond, 47-jarige inwoner van Sint Annaparochie, 835 ug/l, rijverbod 10 uur, bromfietser.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan