LEEUWARDEN – De politie is op zoek naar de bestuurder en passagier van een scooter die zondag om 1:00 in de wijk Westeinde op de vlucht sloegen.

Een motoragent reed die nacht over de Jan Jelles Hofleane toen hij een scooter met hoge snelheid zag en hoorde rijden. De scooter reed gevaarlijk hard en produceerde nogal veel geluid. Bij het zien van de motoragent ging de scooter met twee opzittenden er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging die volgde ging de scooter uiteindelijk onderuit op de splitsing Rixtwei / Ulbe van Houtenwei.

De twee jongens die zonder helm reden konden na hun val ontkomen en zijn tot op heden spoorloos. De scooter is in beslag genomen en na een test blijkt dat de constructiesnelheid 124 km per uur is. Volgens bewoners van de wijk Westeinde komt de scooter uit deze wijk. Tevens gaven zij aan dat wijkbewoners regelmatig in de nacht wakker worden van het lawaai van de betreffende scooter.

Omdat er geen kenteken op de scooter zit is de eigenaar onbekend. De politie is daarom opzoek naar getuigen die weten wie de bestuurder en zijn passagier zijn of weten wie de eigenaar is van de scooter. De opzittende waren ongeveer 17/18 jaar oud, waarvan de ene wat gezet was en de andere een normaal postuur.

Bijgevoegde foto betreft de racescooter met een lange wielbasis. De achterhand betrof een slickband welke in de racerij gebruikt wordt. De scooter blijkt na een rollenbanktest een maximumsnelheid van 124 kilometer per uur te kunnen rijden. Bestuurder en opzittende zouden een ongeval met deze snelheid waarschijnlijk niet hebben overleefd.

Heeft u informatie over bovenstaande zaak, neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000

112Fryslan