LEEUWARDEN – De politie is dinsdagmiddag een zoekactie gestart naar een wapen wat mogelijk in de stadsgracht langs de Weaze zou liggen.

Het gaat volgens een politiewoordvoerder om een wapen wat wordt gezocht in verband met een lopend rechercheonderzoek. Om welk onderzoek het precies gaat kon hij niet vertellen. Vanwege het onderzoek wordt er door agenten met een sonarboot gezocht in het water. Op de zoekactie komen veel omstanders af die benieuwd zijn of de agenten wat gaan vinden. Vanwege de zoekactie is een deel van de kade door de agenten afgesloten om te voorkomen dat nieuwsgierige omstanders hen hinderen in het onderzoek.

Hoelang het zoeken nog gaat duren is niet bekend. Brandweerlieden die even langs kwamen bij het onderzoek bleken niet nodig, de agenten gaven aan hen in te schakelen zodra zij nodig zouden zijn.

Het onderzoek zou mogelijk gaan om een steekincident wat in de nacht van 26 juli plaatsvond, toen werd in de Peperstraat een bebloede man aangetroffen. Voor dit incident is een verdachte aangehouden. De politie kan echter niet melden om welk onderzoek het gaat.

Nick den Boer