Voorpagina > Politie zoekt meer informatie over dodelijk slachtoffer
Leeuwarden E.O. Nieuws Politie

Politie zoekt meer informatie over dodelijk slachtoffer

Politie zoekt meer informatie over dodelijk slachtoffer

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt de dood van de 73-jarige Rong Kun Liu uit Leeuwarden. Hij werd dinsdagmiddag 16 juli gevonden in een woning aan de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg in Leeuwarden. De politie heeft in deze zaak inmiddels een 25-jarige verdachte uit Leeuwarden aangehouden.

Het rechercheteam zoekt echter nog steeds naar achtergrondinformatie over het slachtoffer. Er is weinig over Rong Kun Liu bekend. Het team heeft meer informatie nodig om een goed beeld over hem te krijgen. De politie hoopt door het tonen van een foto en het noemen van zijn naam dat mensen die hem hebben gekend sneller contact opnemen met de politie. Er zijn vier vragen aan mogelijke getuigen waar het team antwoorden op wil krijgen:

1. Weet u meer over Rong Kun Liu en kunt u iets vertellen over de plaatsen die hij bezocht?
2. Wie kwam er bij Rong Kun Liu op bezoek en wie zocht hij zelf op?
3. Welke informatie kunt u geven over de (Chinese) studenten die in hetzelfde wooncomplex aan de Gerbrandyweg wonen of hebben gewoond?
4. Is het u opgevallen dat de ramen aan de voor- en achterzijde openstonden? Kunt u vertellen in welke periode dit was?

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) is vandaag een flyeractie gestart. De flyer (link) is in het Nederlands en in het Chinees verspreid.

Heeft u andere informatie over de dood van Rong Kun Liu? U kunt uw tips, informatie en eventueel beeldmateriaal telefonisch doorgeven via 0900-8844 of door een WhatsApp-bericht te sturen naar de TGO-tiplijn 06-18177728. Ook kunt u ook een e-mail sturen naar tgotips@groningen.politie.nl. Wanneer u wenst om anoniem te blijven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Over de fotograaf

Saskia Boree