DOKKUM – De politie heeft zaterdagochtend omstreeks 07.00 uur op de Stationsweg een 31-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging.

De man had op de ruiten het busstation geslagen. Eén van de buschauffeurs was naar buiten gegaan en had een kort gesprek met de Dokkumer gevoerd. Niet veel later sloeg de man wederom op de ruiten van het station. Twee buschauffeurs verlieten het gebouw en gingen naar de man toe. De 31-jarige begon te schreeuwen en sloeg vervolgens de twee chauffeurs een aantal keren. Ook bedreigde hij de twee chauffeurs. De politie werd gewaarschuwd en de na een korte achtervolging kon de 31-jarige Dokkumer worden aangehouden. De man sprak wartaal en de agenten hadden het vermoeden dat hij onder invloed van drugs en/of alcohol verkeerde. De twee chauffeurs liepen geen verwondingen op, maar waren wel hevig onder de indruk van het geen hen was overkomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

De politie komt graag in contact met getuigen van deze mishandeling. Hebt u iets gezien of anderszins informatie over deze mishandeling? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844.

112Fryslan

})