LEEUWARDEN – De politie is op zoek naar getuigen van meerdere inbraken.

Op de Hollanderstraat is er op 30 april tussen tien uur ’s avonds en 2 mei tien uur ’s avonds een inbraak gepleegd. Dit gebeurde door vernieling van een raam op de eerste verdieping. De woning is doorzocht en er werd een televisie en laptop gestolen. Het nummer van deze zaak is 2020113864.

Op 2 mei omstreeks negen uur ’s avonds is er een man in Nylânstate, een bejaardenwoning, binnengedrongen. De bejaarde vrouw drukt hierop op de alarmknop en probeert vervolgens haar tas veilig te stellen. De verdachte weet haar alsnog het tasje te ontfutselen en vlucht weg. Een getuige probeert de verdachte nog tegen te houden. De politie heeft de omgeving afgezocht zonder resultaat. Het gaat om een licht getinte man met een onverzorgd gebit in de leeftijd 40 tot 50 jaar. Verdachte droeg mogelijk een grijze hoodie, spijkerbroek en donkere schoenen. De man droeg geen handschoenen. Deze zaak valt onder nummer 2020113811.

Op 3 mei werd er nogmaals ingebroken op de Hollanderstraat tussen vier uur ’s middags en twaalf uur middernacht. Dit gebeurde via een raam. De woning werd doorzocht. Een TV en laptop zijn teruggevonden bij een pleintje. Er werd onder andere een DELL-laptop ontvreemd. Zaaknummer is 20200113911.

Op de Douwe Witteveenstraat werden er op 3 mei om kwart voor drie ’s morgens drie personen op heterdaad betrapt tijdens een inbraak. Een buurman hoorde hoe een deur werd opengebroken en schreeuwt de verdachten toe. Hierop slaan de jongens op de vlucht in de richting Krijn van der Helmstraat. Daar zijn ze op de fiets gesprongen. De verdachten waren rond de 20 en de 25 jaar en droegen donkere kleding. Eén persoon droeg een pet. Zaaknummer 2020114070.

Op de Oosterkade is geprobeerd in te breken bij een theater en evenementbedrijf. Dit gebeurde op 3 mei tussen één uur ’s middags en 4 mei half negen ’s morgens. De verdachten hebben het etalageraam niet kunnen inslaan vanwege hard glas, welke wel beschadigd is geraakt. Het nummer van deze zaak is 2020115192.

Op 4 mei is omstreeks half drie ’s nachts geprobeerd in te breken in een woning op de Rollemastate. In deze zaak hoorden bewoners een bonkend geluid. Hierop deden ze het licht aan en zagen ze twee mannen in oostelijke richting wegrennen. Een cilinderslot bleek beschadigd te zijn. Het nummer van deze zaak is 2020114791.

Wanneer u inbraken ziet kunt u 112 bellen. Heeft u informatie over één van bovengenoemde zaken, dan kunt u contact opnemen met 0900-8844.

Saskia Boree