TERNAARD – Na een insluiping in een woning in een verzorgingshuis aan de Nesserwei in Ternaard heeft de politie een grote zoekactie gedaan in de omgeving van Stiens.

De politie kreeg dinsdagavond melding van een insluiping in een woning aan de Nesserwei in Ternaard. De 99-jarige bewoonster werd aangesproken door een onbekende man. Op datzelfde moment kwamen twee andere personen haar kamer binnengelopen. De vrouw drukte toen op de noodknop, waarna de drie personen direct de woning verlieten. De insluipers hebben niets weggenomen en zijn er vervolgens in een personenauto vandoor gegaan.

Vermoedelijk zijn zij via de hoofdingang van het verzorgingshuis naar de woning van de vrouw gelopen en via de nooduitgang vertrokken. Het gaat om een man van ongeveer 40 jaar oud met halflang donker haar, een man van ongeveer 20 jaar oud met donker haar en een vrouw van ongeveer 20 jaar oud met zwart lang haar.

Nadat de personen waren vertrokken heeft de politie een uitgebreide zoekactie gestart. Hierbij zijn meerdere eenheden en een helikopter ingezet. Tijdens de zoekactie hebben agenten een achtervolging ingezet naar een auto die voldeed aan het signalement. De verdachten reden er met hoge snelheid vandoor. Agenten zijn de verdachten uiteindelijk uit het zicht verloren en troffen de verlaten auto aan in Stiens. Van de inzittenden ontbreekt nog elk spoor. De auto is in beslag genomen.

De politie doet uitgebreid onderzoek. Er is nog niemand aangehouden. De politie komt graag in contact met mensen die deze personen mogelijk in de buurt hebben gezien. Heeft u iets gezien of heeft u informatie, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto’s Kappers Media

Redactie