WOLVEGA – De politie stelt een onderzoek in naar de verblijfplaats van een baby die zaterdag rond 17.00 uur werd aangetroffen in de berm van de Steenwijkerweg tussen De Blesse en Wolvega en die meegenomen werd door een onbekende vrouw.

Aanleiding
Zaterdag rond 17.00 uur fietste een minderjarige inwoonster van Wolvega via het fietspad van de Steenwijkerweg vanuit De Blesse naar Wolvega. Op een afstand van ongeveer 500 meter voor de bebouwde kom van Wolvega zag zij in de berm, vlak bij een sloot, een plastic zak liggen die bewoog. De Wolvegaaster is gestopt en heeft de plastic zak opengemaakt. Ze zag toen dat er een baby in de zak zat en dat de baby nog leefde. Terwijl ze hier mee bezig was kwam er een vrouw bij haar staan. Deze vrouw had zij eerder gezien want de vrouw had al geruime tijd achter haar gefietst. De onbekende vrouw vroeg of de baby van haar was. Omdat dit niet het geval was heeft de vrouw de baby overgenomen om naar de politie te brengen. Bij de Lelylaan is de vrouw met de baby doorgelopen in de richting van het centrum van Wolvega.

Melding bij politie
De vindster heeft haar ouders in kennisgesteld maar toen die met de politie belden bleek dat de vrouw zich niet gemeld had.

Onderzoek
Door de technische recherche is een onderzoek ingesteld bij de vindplaats van de baby. Ook is er uitgebreid sporen onderzoek gedaan, zijn getuigen gehoord, is de speurhond ingezet en is een buurtonderzoek ingesteld. Dit heeft er niet toe geleid dat de verblijfplaats van de baby bekend is geworden.

Signalement
Van de onbekende vrouw en haar fiets is het volgende signalement bekend:

[bullets]Blanke vrouw
Leeftijd tussen de 45 – 60 jaar
Grijs kort krullend haar
Reed op een damesfiets van het merk Gazelle. Deze fiets had een zogenaamde lage instap en aan de bagage drager waren twee fietstassen bevestigd. De fietstassen waren zwart/grijs van kleur.[/bullets]

De politie is op zoek naar getuigen die de melding van de vrouw kunnen ondersteunen en heeft de volgende vragen:

[bullets]Wie heeft gezien of iemand op zaterdag 4 september rond 17.00 uur ‘iets’ heeft achtergelaten in de berm van de Steenwijkerweg?
Wie is er op de Steenwijkerweg, net buiten de bebouwde kom van Wolvega, iets opgevallen?
Wie heeft zaterdag 4 september tussen 16.00 uur of later de onbekende vrouw op haar Gazellefiets met fietstassen gezien op het fietspad tussen De Blesse en Wolvega?
Wie heeft zaterdag 4 september rond 17.00 uur een vrouw met een baby op haar arm gezien in Wolvega of omgeving of kent iemand die voldoet aan het signalement?
[/bullets]

Hulpverlening
Ook wil de politie graag weten of er zich zaterdag na 17.00 uur een vrouw met een baby heeft gemeld bij een arts of andere zorg- of hulpverleningsinstelling.

Tips of informatie over deze zaak kunt u doorgeven aan de politie bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 7000. U kunt natuurlijk ook naar een politiebureau gaan.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan