Voorpagina > Politie zoekt getuigen incident Oude Veemarkt
Leeuwarden E.O. Nieuws Politie

Politie zoekt getuigen incident Oude Veemarkt

Politie zoekt getuigen incident Oude Veemarkt

LEEUWARDEN – De politie zoekt getuigen van een incident dat zich op 29 januari omstreeks negen uur in de ochtend heeft voltrokken.

Een 51- jarige man wilde bij de rotonde Oude Veemarkt ter hoogte van de Lange Marktstraat op de voetgangersoversteekplaats oversteken.  Op hetzelfde moment naderde er een zwarte auto met geblindeerde ruiten vanaf de Zuidersingel. De bestuurder van deze auto reed vlak langs de overstekende man, waarop de man als reactie een klap op de auto gaf.

Hierop stopte de auto. Een inzittende is uitgestapt en naar de man gerend. Deze heeft vervolgens een vuistslag naar de man gegeven. Het slachtoffer hield hier een bloedneus en een beschadigde bril aan over. De gewelddadige man is weggereden. Een omstander heeft zich over het slachtoffer ontfermd.

De verdachte is blank, kalend en gezet. De leeftijd wordt geschat tussen de 40 en 50 jaar. Hij droeg grijze bovenkleding. De politie zoekt de hulpverlener die zich over het slachtoffer heeft ontfermd en andere getuigen. U kunt contact opnemen met 0800-8844. Het nummer van deze zaak is: 2020026608.

Over de fotograaf

Saskia Boree