FRYSLÂN – De politie zoekt getuigen van meerdere inbraken, welke allemaal op 14 december 2019 plaats hebben gevonden.

In Reduzum werd aan de Overijsselsestraat weg omstreeks half negen in de ochtend een bewoner wakker van een klap en het geluid van brekend glas. Toen de bewoner ging kijken, zag hij iemand wegrennen. Het raam van een schuifpui was vernield en de verdachte(n) had gereedschap achtergelaten, welke uit een loods bij de woning waren gestolen. Het nummer van deze zaak is 2019331328.

In Leeuwarden hebben er twee inbraken plaatsgevonden. De eerste inbraak vond aan de Willem Loréstraat plaats tussen middernacht en acht uur in de ochtend. Het gebeurde bij een garage en hier is schade ontstaan. Het nummer van deze zaak is 2019331485.

In de Acaciastraat werd vervolgens tussen kwart over twee in de middag en kwart voor zes ingebroken. Dit gebeurde in een appartement, waarbij één van de zijramen werd vernield. De woning werd doorzocht en hierbij is geconstateerd dat de verdacht(n) een televisie hadden klaargezet. Vermoedelijk werd(en) de verdachte(n) gestoord, omdat de bewoners thuiskwamen. Het apparaat is niet meegenomen en het nummer van deze zaak is 2019331648.

Indien u iets heeft gezien of gehoord in boven omschreven zaken, dan kunt u contact opnemen met de politie onder nummer 0900-8844. Vermeld het nummer van de zaak waar u voor belt. Wanneer u iemand hoort inbreken, kunt u altijd 112 bellen.

Saskia Boree