LEEUWARDEN – Op woensdag 13 juli rond kwart voor acht in de avond vond er op de Centrale te Leeuwarden een oplichting plaats, welke escaleerde in een brutale beroving. Een 38-jarige inwoner uit Leeuwarden merkte de zwendel op en gaf de zaak aan bij de politie.

Op verzoek van de verkopende partij zou een lading mobieltjes worden afgeleverd bij de Centrale ter hoogte van de Mediamarkt. Hier zou een tas met een aantal telefoondoosjes worden aangeboden. Echter werd er door het slachtoffer een pakje roggebrood in de verpakking aangetroffen.

Tijdens het ontdekken van de oplichting, werd de envelop met een groot geldbedrag door de verkopende partij weggegrist, waarna hij uit de auto stapte en naar een donkere, mogelijk groene, personenauto rende. Hierop reageerde de aangever door achter de verkopende partij aan te rennen. De aangever probeerde nog te verhinderen dat de verdachte in de personenauto wegreed. Dit lukte echter niet. Wel kon hij het raam aan de kant van de bestuurder inslaan, waarna de personenauto met verdachte in de richting van het Vliet verdween.

De politie roept meerdere getuigen omtrent deze beroving op. Indien u het betrokken voertuig met het kapotte raam heeft gezien, of u weet wie de bestuurder is, neem dan contact op met de politie. Bel 0900- 8844, onder zaaknummer 2016201696.

Redactie