TYTSJERK – Op dinsdag 19 juli omstreeks vier uur in de middag vond er een ongeval tussen een donkerblauwe bus en een scooter plaats. De scooter reed over de ventweg van de Rijksstraatweg van Leeuwarden richting Hurdegaryp.

Het gebeurde ter hoogte van de inrit naar de sportvelden van Tytsjerk. Tijdens het oprijden van de bus raakte de bestuurder van de scooter de achterzijde van de aanhangwagen. De hand van de scooterrijder raakte bij het incident bekneld en kwam ten val. De bestuurder van het vehikel moest hierdoor per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

In de eerste plaats werd het slachtoffer geholpen door twee passanten. Een vrouw wikkelde om de bloedende wond een sjaal. De chauffeur van de bus kwam hierbij ook naar het slachtoffer. Er werd ter plaatse afgesproken dat er nog gegevens uitgewisseld zouden worden. Dit is tot op heden niet gebeurd. De scooterrijder heeft ernstig letsel aan dit ongeval over gehouden.

De politie is op zoek naar de betreffende passanten en naar de inzittenden van de betrokken bus. U kunt hiervoor contact opnemen met 0900-8844 onder registratienummer 2016208487.

Redactie