Politie schiet op banden tijdens achtervolging

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen van 29 en 33 jaar uit Heerenveen en een 29-jarige vrouw uit een klein dorp in de gemeente Friese Meren aangehouden na een achtervolging.

Surveillerende agenten zagen het drietal in een auto op de Woudsingel en besloten hen te controleren. De bestuurder kreeg een stopteken voor een controle. Hierop ging het drietal er in de auto vandoor waarop de agenten de achtervolging inzetten. Al snel bleek dat de auto waarin het drietal reed de nacht ervoor was gestolen op de Bolster in Heerenveen.

Het drietal reed de A32 op en gooiden houten balken uit de auto in de richting van de politieauto. Via Wolvega, waar het drietal met hoge snelheid door de bebouwde kom reed, reden ze naar Akkrum waar ze de A32 opreden terug richting Heerenveen. Vervolgens bleven ze houten balken en grote metalen bouten uit het voertuig gooien in de richting van de politieauto’s. Het trio nam de afslag Heerenveen-West en reed vervolgens via de Jousterweg en de Haskeruitgang door de stationstunnel. Onder de tunnel stopte de auto. Enkele agenten stapten uit de politieauto waarna de verdachten achteruit op hen inreden. Hierop heeft één agent gericht geschoten op de banden van de auto van het drietal. Toch wisten ze weer snel weg te rijden. Uiteindelijk vloog de auto op de Uhlweg uit de bocht en botste tegen een lantaarnpaal. Hierop werd de auto klem gereden en is het drietal aangehouden.

Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Van de 33-jarige bestuurder is een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden ontstond dat de man mogelijk onder invloed van verdovende middelen was.

Bron en foto’s: Politie Fryslân

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan