HEERENVEEN – Politie en het Openbaar Ministerie hebben besloten de naam en foto openbaar te maken van de voortvluchtige verdachte Charles Reinier van der Wouden (56) die zaterdagavond 7 januari 2017 bij het Thialf-stadion schaatssponsor Bert Jonker in zijn hand schoot.

Omschrijving
Bert Jonker reed even eerder die avond rond 19.00 uur van de parkeerplaats af in zijn zwarte Tesla toen hij een man op zich af zag lopen zwalken. Toen Jonker stopte en het raampje omlaag deed trok de man een wapen. Omdat Jonker meteen gas gaf, raakte de van dichtbij afgevuurde kogel alleen zijn hand.

Het slachtoffer gaf meteen door aan de politie dat hij de schutter had herkend, het is een man met wie hij in het verleden een zakelijk conflict had. Politie en het Openbaar Ministerie hebben de afgelopen 2 weken alles geprobeerd om diens verblijfplaats te achterhalen. Omdat dat tot op heden niet is gelukt, is besloten zijn identiteit openbaar te maken.

De verdachte heet Charles Reinier van der Wouden en is nu 56 jaar oud. Hij werd geboren op 10 mei 1960 in Den Haag en heeft zover bekend geen vaste woon-of verblijfplaats. Hij is niet lang, kleiner dan 1.75 meter, heeft een tenger postuur en droeg een ringbaardje toen hij schoot. Hij heeft moedervlekken in zijn gezicht en bruine wat hangende ogen. Hij droeg die zaterdagavond 7 januari vermoedelijk een langere geelbruine jas. Hij is gevallen toen hij het schot had gelost, is daarna weggerend, maar het is niet duidelijk hoe hij daarna is gevlucht. en waar hij dus nu is.

Vragen
Wie heeft informatie over de verblijfplaats van Charles Reinier van der Wouden? Wie heeft onlangs nog contact gehad met Charles Reinier van der Wouden of weet waar hij de laatste tijd wel vaker verbleef, zowel voor het schietincident op 7 januari of daarna? Wie heeft Charles Reinier van der Wouden naar het Thialf stadion zien komen of vluchten? Bel de tiplijn via 0800-6070. U kunt ook anoniem bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Lees ook ons artikel van 7 januari over het schietincident bij Thialf: Gewonde bij schietincident Thialf

Redactie