LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag onderzoek verricht bij een cafe aan het Willem Alexanderplein.

Rond 3:15 werd er een ambulance gealarmeerd voor het Willem Alexanderplein. Naast de ambulance gingen ook meerdere politie wagens met spoed ter plaatse. Rond 3:45 werd er nogmaals een ambulance gealarmeerd.

Nadat het café de deuren gesloten had, vond in een afgesloten zaal nog een poktertoernooi plaats. Rond 3.15 uur kwamen hier twee mannen met vuurwapens binnen. Een man hield de bijna twintig aanwezigen onder schot, terwijl de andere man hun handen met tie-rips vastbond. De slachtoffers moesten allemaal hun geld, sieraden en mobiele telefoons afstaan, waarbij in sommige gevallen geweld gebruikt werd. Hierna verlieten de daders het café weer. Het is onbekend hoe de daders de afgesloten ruimte binnen gekomen zijn. Er zijn drie slachtoffers voor hun verwondingen in het ziekenhuis behandeld.

Het signalement van de daders is als volgt:

Dader 1

[bullets]
Lengte 1.85 – 1.90 meter
Fors postuur (circa 130 kg)
Dikke buik
20 – 30 jaar
Antilliaans accent
Donkere kleding met een zwarte bivakmuts en een donkere gladde jas net over de heup
[/bullets]

Dader 2

[bullets]
Lengte 1.85 – 1.90 meter
Slank postuur
20 – 30 jaar
Antilliaans accent
Donkere kleding met een zwarte bivakmuts en een donkere gladde jas net over de heup
[/bullets]

De politie heeft tien man op deze zaak gezet. Alle slachtoffers worden gehoord om een duidelijk beeld van de situatie te krijgen. Zaterdagmorgen werden in de omgeving van het café flyers verspreid waarin omwonenden, die mogelijk iets gezien of gehoord hadden, opgroepen werden contact met de politie op te nemen.

Hebt u iets gezien of gehoord dat kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak?
Neem dan contact op met de politie op nummer 0900-8844. Wilt u anoniem blijven dan kunt u via het telefoonnummer 0800 – 7000 contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan