DRONRIJP – De politie heeft zaterdagmiddag op de A31 twee mannen aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Oude Pekela en een 32-jarige man uit de gemeente Franekerdeel.

Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij een ernstige mishandeling eerder vandaag in een woning aan de Van der Bildtstraat in Franeker. Bij die mishandeling is een 24-jarige man uit Harlingen gewond geraakt. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De aard van zijn verwondingen is op dit moment niet bekend. De twee mannen gingen er na de mishandeling in hun auto vandoor. Zij zouden mogelijk in het bezit zijn van een vuurwapen.

Agenten keken uit naar de auto, waarvan de gegevens en het kenteken bekend waren. Op enig moment zagen agenten de auto rijden op de A31 tussen Dronrijp en Marssum. De auto kon tot stoppen worden gebracht.

Omdat er mogelijk sprake zou zijn van een vuurwapen, werd de autoprocedure ingezet. Daarbij wordt geprobeerd om de inzittenden van een auto uit de auto te praten. Toen het duo niet vrijwillig de auto verliet, is een waarschuwingsschot gelost. Vervolgens kon het tweetal worden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.

De A31 is tussen Drongrijp en Marssum een kleine drie uur afgesloten geweest in verband met onderzoek. Voor alsnog is er geen vuurwapen aangetroffen. Het is nog onduidelijk wat de toedracht van de mishandeling is.

112Fryslan