Joure – De politie heeft na onderzoek circa 25 vernielingen opgelost die in Joure in het afgelopen jaar werden aangericht.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sinds februari 2008 werden in totaal 12 jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 19 jaar als verdachte gehoord. In de periode december 2006 – februari 2008 zijn in Joure onder meer vernielingen aangericht aan de school Lyts Luchtenveld, sporthal De Stuit, de klok aan de Midstraat, meerdere bushokjes, ruiten op de Helling en De Stelle, een ruit van het Sociaal Cultureel Centrum Miks, supermarkt Jumbo en meerdere afvalbakken. Het exacte schadebedrag is nog niet bekend, maar op grond van de huidige gegevens zal dit naar verwachting in de tienduizenden euro’s gaan lopen.

Tot nu toe zijn 12 jongeren in leeftijd van 14 t/m 19 jaar als verdachte gehoord. Er zal nog een aantal jongeren in deze zaak moeten worden aangehouden en verhoord. Het onderzoek is dan ook nog niet afgerond. Na afronding van het strafrechtelijk deel zal de schade in overleg met de gemeente worden verhaald op de verdachten, dan wel hun wettelijke vertegenwoordigers.

De politie heeft in het onderzoek gebruik kunnen maken van getuigenverklaringen van inwoners van Joure. Daarmee was het mogelijk verschillende zaken op te lossen. Politie en gemeente zien dit als een positieve ontwikkeling waar het gaat om de betrokkenheid van burgers bij het in stand houden van de sociale veiligheid in de gemeente.

112Fryslan