Politie lost schoten bij aanhouding overvallers

WERGEA / HEERENVEEN – Overvallers die in de nacht van dinsdag op woensdag een  pizzakoerier overvielen in Wergea zijn na een achtervolging aangehouden.

De koerier was in het bijzijn van twee personen, door wie hij werd overvallen toen hij zijn bestelling wilde afleveren in Wergea. Daarbij werd de auto van de koerier gestolen. De verdachten vluchtten richting Heerenveen. Politieagenten die de achtervolging hadden ingezet hebben het tweetal weten aan te houden. Op een gegeven moment reden de bestuurders zichzelf klem. De auto botste op een hekwerk van een bedrijf op de Leeuwarderstraatweg in Heerenveen. De verdachten deden nog een poging om weg te komen. Bij de aanhouding zijn schoten gelost. Niemand raakte gewond.

De auto en de twee vuurwapens die daarin lagen zijn in beslag genomen. Het gebruik van het dienstwapen wordt intern onderzocht. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek.

De aangehouden personen zijn twee jongemannen van 16 en 17 jaar uit Franeker en zijn aangehouden op verdenking van een gewapende overval op een pizzakoerier. De overval vond op de Greate Kritewei in Wergea plaats.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen met tips die kunnen helpen bij het verdere onderzoek. Het is bijvoorbeeld onduidelijk hoe beide jongemannen in Wergea terecht zijn gekomen. Heeft u iets bijzonders gezien dat van belang kan zijn voor de politie? Schroom dan niet om die informatie door te geven. Dit kan via 0900 – 8844, via Meld Misdaad Anoniem onder nummer 0800 – 7000, op Politie.nl of Via de politie-app.

Kijk voor meer foto’s op Grootheerenveen.nl

https://grootheerenveen.nl/2018/11/14/politie-lost-schoten-bij-aanhouding-overvallers-op-leeuwarderstraatweg/

Redactie