LEEUWARDEN – Maandag 18 mei, heeft directeur Wim van Essen van politie Fryslân de nieuwe opsporingssite van de Friese politie gelanceerd. De site met de naam Dader Gezocht ging maandagochtend om 08.30 uur online.

[url=http://DaderGezocht.nl]Dader Gezocht[/url]
Dader Gezocht is dé officiële opsporingssite van de politie Fryslân. De site is een initiatief van de Friese politie en wordt in samenwerking met het Openbaar Ministerie in Leeuwarden gemaakt. Op de site worden beelden geplaatst van bewakingscamera’s en van gestolen en in beslag genomen goederen. Daarnaast worden er getuigenoproepen geplaatst van bijvoorbeeld verkeersongevallen of mishandelingen. Door de komst van deze site kan iedere inwoner van Fryslân, maar ook van ver daarbuiten, op elk gewenst moment van de dag een belangrijke bijdrage leveren aan een veilige woon- en werkomgeving.

Dader Gezocht twittert
Dader Gezocht heeft een ook eigen twitter-profiel, en twittert zo actief opsporings-berichtgeving. Dader Gezocht twittert via [url=www.twitter.com/dadergezocht]www.twitter.com/dadergezocht[/url]nternetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes publiceren. Prominente twitteraars zijn onder meer Barack Obama en Lance Armstrong. In Nederland is ook minister Maxime Verhagen een bekend twitteraar. Politie Brabant Zuid-Oost was als eerste Nederlandse politiekorps actief op Twitter.

112Fryslan